Nabeschouwing Club Brugge - Anderlecht (3-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 7 april 2024 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Club Brugge het zondag 7 april 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Anderlecht (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 3-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Club Brugge kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 3e minuut, dankzij een goal van Brandon Mechele. Club Brugge vergrootte in de 61e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Raphael Onyedika op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat Raphael Onyedika namens Club Brugge het doel wist te vinden in de 89e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Na 91 minuten deed Anders Dreyer iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Anderlecht werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Anderlecht echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Anderlecht 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Brandon Mechele met assist van Michal Skoras Club Brugge 1-0
26' Wissel Club Brugge Wissel Ferran Jutglà voor Casper Nielsen Club Brugge
29' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Thorgan Hazard Anderlecht
30' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Brian Riemer Anderlecht
46' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Thomas Delaney Anderlecht
61' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Raphael Onyedika met assist van Michal Skoras Club Brugge 2-0
64' Wissel Anderlecht Wissel Francis Amuzu voor Thomas Delaney Anderlecht
64' Wissel Anderlecht Wissel Majeed Ashimeru voor M. Stroeykens Anderlecht
66' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Majeed Ashimeru Anderlecht
76' Wissel Anderlecht Wissel Nilson Angulo voor Thorgan Hazard Anderlecht
76' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Kasper Dolberg Anderlecht
79' Wissel Club Brugge Wissel Maxim De Cuyper voor Michal Skoras Club Brugge
79' Wissel Club Brugge Wissel Éder Balanta voor B. Meijer Club Brugge
84' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor K. Sardella Anderlecht
88' Wissel Club Brugge Wissel Philip Zinckernagel  voor A. Nusa Club Brugge
89' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Raphael Onyedika met assist van Ferran Jutglà Club Brugge 3-0
91' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Raphael Onyedika Club Brugge
91' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Anders Dreyer met assist van Ludwig Augustinsson Anderlecht 3-1
95' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Ludwig Augustinsson Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Anderlecht
Opstellingen Club Brugge - Anderlecht
De opstellingen van Club Brugge en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-4-1-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Brian Riemer
Voorbeschouwing Club Brugge - Anderlecht

Club Brugge en Anderlecht treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 25 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 60 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 22 keer wist de ploeg van Club Brugge te winnen, tegenover 16 winstpartijen voor Club Brugge. 22 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 16
Winst Anderlecht 22
Gelijkspel 22
Totaal 60

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 5e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 1e plaats.