Nabeschouwing Club Brugge - Gent (2-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 17 december 2023 - 13:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Club Brugge het zondag 17 december 2023 om 13:30 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Gent (2-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en Gent is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 2-0 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 24 minuten. Igor Thiago maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Club Brugge vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. In de 40e minuut moest Ismael Kandouss van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Jonathan Lardot een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Gent verder met een speler minder. In de 41e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Igor Thiago van Club Brugge die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 2-0.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 2-0 stand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Club Brugge - Gent 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Philip Zinckernagel Club Brugge
24' Penalty Club Brugge Penalty Igor Thiago Club Brugge 1-0
28' Wissel Club Brugge Wissel Hugo Vetlesen voor Casper Nielsen Club Brugge
40' Rode kaart Gent Rode kaart voor Ismael Kandouss Gent
41' Penalty Club Brugge Penalty Igor Thiago Club Brugge 2-0
46' Wissel Gent Wissel Bram Lagae voor Núrio Fortuna Gent
64' Wissel Club Brugge Wissel Antonio Nusa voor Philip Zinckernagel Club Brugge
64' Wissel Club Brugge Wissel Jorne Spileers voor Joel Ordóñez Club Brugge
85' Wissel Gent Wissel Gift Emmanuel Orban voor Hugo Cuypers Gent
85' Wissel Gent Wissel Omri Gendelman voor Tarik Tissoudali Gent
86' Wissel Club Brugge Wissel Éder Balanta voor Raphael Onyedika Club Brugge
86' Wissel Club Brugge Wissel Ferran Jutglà voor Igor Thiago Club Brugge
92' Wissel Gent Wissel Noah Fadiga voor Hyun-seok Hong Gent
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Gent
Opstellingen Club Brugge - Gent
De opstellingen van Club Brugge en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Hein Vanhaezebrouck
Voorbeschouwing Club Brugge - Gent

Club Brugge en Gent treffen elkaar in de 18e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Gent in de Jupiler Pro League vond plaats op 3 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Gent. Op basis van de afgelopen 51 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 21 keer te winnen, terwijl Gent slechts 17 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 13 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 21
Winst Gent 17
Gelijkspel 13
Totaal 51

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 7e positie staat, terwijl we Gent terugvinden op de 3e plaats.