Nabeschouwing Club Brugge - Kortrijk (3-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Dinsdag 30 januari 2024 - 20:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Club Brugge het dinsdag 30 januari 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - Kortrijk (3-3)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen Club Brugge en Kortrijk geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door Philip Zinckernagel, waarmee Club Brugge met 1-0 de leiding nam. Kortrijk kwam in de 53e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jonathan Afolabi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette M. Bruno zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 77 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Brandon Mechele de 2-2 maakte voor Club Brugge. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Club Brugge leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en kwam na 86 minuten op voorsprong na een goal van Igor Thiago: 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Kortrijk. Het was D. Seck die in de 97e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Lardot bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Club Brugge - Kortrijk 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Philip Zinckernagel Club Brugge 1-0
53' Doelpunt Kortrijk Doelpunt Jonathan Afolabi met assist van N. Mehssatou Kortrijk 1-1
55' Wissel Kortrijk Wissel I. Davies voor M. El Idrissy Kortrijk
55' Wissel Kortrijk Wissel A. Sissako voor K. Malinov Kortrijk
68' Doelpunt Kortrijk Doelpunt M. Bruno Kortrijk 1-2
69' Wissel Club Brugge Wissel Éder Balanta voor Casper Nielsen Club Brugge
69' Wissel Club Brugge Wissel Ferran Jutglà voor Philip Zinckernagel Club Brugge
70' Wissel Kortrijk Wissel S. Ojo voor D. De Neve Kortrijk
77' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Brandon Mechele met assist van Hans Vanaken Club Brugge 2-2
82' Wissel Kortrijk Wissel M. Mampassi voor Jonathan Afolabi Kortrijk
82' Wissel Kortrijk Wissel D. Seck voor M. Bruno Kortrijk
84' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor N. Mehssatou Kortrijk
85' Wissel Club Brugge Wissel Michał Skóraś voor Bjorn Meijer Club Brugge
86' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Igor Thiago met assist van Michał Skóraś Club Brugge 3-2
87' Gele kaart Club Brugge Gele kaart voor Igor Thiago Club Brugge
89' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor S. Ojo Kortrijk
93' Wissel Club Brugge Wissel Denis Odoi voor Andreas Skov Olsen Club Brugge
97' Doelpunt Kortrijk Doelpunt D. Seck met assist van M. Mampassi Kortrijk 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - Kortrijk
Opstellingen Club Brugge - Kortrijk
De opstellingen van Club Brugge en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.
Formatie 5-3-2
Coach Freyr Alexandersson
Voorbeschouwing Club Brugge - Kortrijk

Club Brugge en Kortrijk treffen elkaar in de 23e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 21 oktober 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Kortrijk. Op basis van de afgelopen 37 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 22 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 22
Winst Kortrijk 10
Gelijkspel 5
Totaal 37

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 3e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 16e plaats.