Nabeschouwing Club Brugge - OH Leuven (3-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 10 maart 2024 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Club Brugge het zondag 10 maart 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Jan Breydelstadion in Brugge.

Via de Club Brugge - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Club Brugge - OH Leuven (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Club Brugge en OH Leuven is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 3-1 overwinning voor Club Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 20e minuut dacht OH Leuven op voorsprong te komen via een doelpunt van Denis Odoi. Helaas voor OH Leuven werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. Een ongelukkig eigen doelpunt van Ewoud Pletinckx zorgde ervoor dat Club Brugge op 0-1 kwam te staan in de 31e minuut. Joel Schingtienne dacht na 60 minuten te scoren voor Club Brugge, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 3-1 stand in het voordeel van Club Brugge.

LIVE Club Brugge - OH Leuven 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Club Brugge - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Denis Odoi OH Leuven
31' Eigen doelpunt Club Brugge Eigen doelpunt Ewoud Pletinckx Jón Dagur Thorsteinsson Club Brugge 0-1
40' Wissel Club Brugge Wissel Tobe Leysen voor Club Brugge 1-1
46' Wissel Club Brugge Wissel Kyriani Sabbe voor Denis Odoi Club Brugge
59' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Michał Skóraś Philip Zinckernagel OH Leuven
60' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Joel Schingtienne Club Brugge
62' Doelpunt Club Brugge Doelpunt Hans Vanaken Club Brugge 2-1
64' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Bjorn Meijer OH Leuven 3-1
68' Wissel OH Leuven Wissel Takahiro Akimoto voor OH Leuven
71' Wissel OH Leuven Wissel Hamza Mendyl voor Federico Ricca OH Leuven
71' Wissel Club Brugge Wissel Kento Misao voor Siebe Schrijvers Club Brugge
79' Wissel OH Leuven Wissel Víctor Barberá voor Ferran Jutglà OH Leuven
83' Wissel OH Leuven Wissel Florian Miguel voor Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven
83' Wissel Club Brugge Wissel Nathaniel Opoku voor Takahiro Akimoto Club Brugge
87' Wissel OH Leuven Wissel Chemsdine Talbi voor Andreas Skov Olsen OH Leuven
89' Wissel OH Leuven Wissel Joren Dom voor Ezechiel Banzuzi OH Leuven
Video hoogtepunten en samenvatting Club Brugge - OH Leuven
Opstellingen Club Brugge - OH Leuven
De opstellingen van Club Brugge en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Club Brugge gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Coach Rik Demil
Formatie 3-4-2-1
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Club Brugge - OH Leuven

Club Brugge en OH Leuven treffen elkaar in de 29e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan Boterberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Club Brugge en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 26 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Club Brugge. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Club Brugge favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl OH Leuven slechts 3 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Club Brugge 10
Winst OH Leuven 3
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Club Brugge op een 4e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 13e plaats.