Nabeschouwing Genk - Anderlecht (2-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Genk het zaterdag 20 april 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Anderlecht (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 2-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Tolu Arokodare, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Anderlecht kwam in de 75e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Anders Dreyer, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de wedstrijd viel dan toch nog de beslissing in de wedstrijd, nadat Genk in de 91e minuut een penalty kreeg. Vanaf 11 meter wist Andi Zeqiri deze te benutten, waardoor de score 2-1 werd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jonathan Lardot, waardoor Genk dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - Anderlecht 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Genk Doelpunt Tolu Arokodare met assist van Z. El Ouahdi Genk 1-0
38' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Francis Amuzu Anderlecht
46' Wissel Anderlecht Wissel Thomas Delaney voor T. Leoni Anderlecht
69' Wissel Anderlecht Wissel Majeed Ashimeru voor M. Stroeykens Anderlecht
69' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Francis Amuzu Anderlecht
73' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Tolu Arokodare Genk
75' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Anders Dreyer met assist van Thomas Delaney Anderlecht 1-1
79' Wissel Anderlecht Wissel Nilson Angulo voor Kasper Dolberg Anderlecht
82' Wissel Genk Wissel Noah Adedeji-Sternberg voor Anouar Ait El Hadj Genk
99' Gele kaart Genk Gele kaart voor Matías Galarza Genk
95' Wissel Genk Wissel Eduard Sobol voor Alieu Fadera Genk
91' Penalty Genk Penalty Andi Zeqiri Genk 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Anderlecht
Opstellingen Genk - Anderlecht
De opstellingen van Genk en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Coach Brian Riemer
Voorbeschouwing Genk - Anderlecht

Genk en Anderlecht treffen elkaar in de 4e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Anderlecht in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Anderlecht. Op basis van de afgelopen 54 duels tussen beide teams is Anderlecht favoriet. 26 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 17 winstpartijen voor Genk. 11 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Genk 17
Winst Anderlecht 26
Gelijkspel 11
Totaal 54

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 4e positie staat, terwijl we Anderlecht terugvinden op de 1e plaats.