Nabeschouwing Genk - OH Leuven (3-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Genk het zondag 12 november 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - OH Leuven (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en OH Leuven is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 3-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Bryan Heynen, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. Genk kreeg via Bryan Heynen in de 25e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Wim Smet de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Dit bleek ook direct de ruststand te zijn, want er werd gedurende de eerste 45 minuten verder niet meer gescoord. In de tweede helft maakte Jonatan Braut Brunes namens OH Leuven in de 85e minuut de gelijkmaker, waarmee de spanning weer terug in de wedstrijd was. In de 89e minuut scoorde Genk via Andi Zeqiri, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Smet, waardoor Genk dankzij een 3-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Genk - OH Leuven 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Florian Miguel OH Leuven
25' Doelpunt Genk Doelpunt Bryan Heynen Genk 1-0
25' Penalty gemist Genk Penalty gemist Bryan Heynen Bryan Heynen Genk
46' Wissel OH Leuven Wissel Jón Dagur Thorsteinsson voor Youssef Maziz OH Leuven
56' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven
67' Gele kaart Genk Gele kaart voor Christopher Baah Genk
70' Wissel Genk Wissel Yira Collins Sor voor Christopher Baah Genk
72' Wissel OH Leuven Wissel Suphanat Mueanta voor Konan NDri OH Leuven
72' Wissel OH Leuven Wissel Pierre-Yves Ngawa voor Richie Sagrado OH Leuven
80' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Nathaniel Opoku OH Leuven
81' Wissel OH Leuven Wissel Jonatan Braut Brunes voor Ezechiel Banzuzi OH Leuven
81' Wissel OH Leuven Wissel Nachon Nsingi voor Nathaniel Opoku OH Leuven
85' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Jonatan Braut Brunes met assist van Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven 1-1
89' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Siebe Schrijvers OH Leuven
89' Doelpunt Genk Doelpunt Andi Zeqiri met assist van Bilal El Khannouss Genk
90' Wissel Genk Wissel Bryan Heynen voor Genk 2-1
96' Gele kaart Genk Gele kaart voor Andi Zeqiri Genk
95' Doelpunt Genk Doelpunt Daniel Muñoz Genk 3-1
92' Wissel Genk Wissel Patrik Hrosovsky voor Tolu Arokodare Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - OH Leuven
Opstellingen Genk - OH Leuven
De opstellingen van Genk en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Genk - OH Leuven

Genk en OH Leuven treffen elkaar in de 14e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Genk en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 2 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Genk favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl OH Leuven slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Genk 9
Winst OH Leuven 1
Totaal 14

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Genk op een 6e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 14e plaats.