Nabeschouwing Genk - Union Saint-Gilloise (1-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Maandag 1 april 2024 - 18:30 uur



In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Genk het maandag 1 april 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Luminus Arena in Genk.

Via de Genk - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Genk - Union Saint-Gilloise (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Genk en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 1-0 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Tolu Arokodare, waarmee Genk met 1-0 de leiding nam. In de 95e minuut moest Christian Burgess van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Nicolas Laforge een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Union Saint-Gilloise verder met een speler minder.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Genk.

Wedstrijdstatistieken Genk - Union Saint-Gilloise
Goals
1
0
Balbezit
46%
54%
Rode kaarten
0
1
Gele kaarten
1
1
Schoten totaal
7
12
Schoten op doel
3
4
Aanvallen
93
114
Gevaarlijke aanvallen
44
70
Passes
340
398
Overtredingen
11
18
Buitenspel
1
1
Corners
2
9
Wissels
3
3
LIVE Genk - Union Saint-Gilloise 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Genk - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
27' Doelpunt Genk Doelpunt Tolu Arokodare met assist van Patrik Hrosovsky Genk 1-0
46' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Mathias Rasmussen voor Dennis Eckert Ayensa Union Saint-Gilloise
64' Wissel Genk Wissel Eduard Sobol voor C. Cuesta Genk
76' Wissel Genk Wissel Alieu Fadera voor Anouar Ait El Hadj Genk
83' Gele kaart Genk Gele kaart voor Bilal El Khannouss Genk
83' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Ross Sykes Union Saint-Gilloise
84' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Henok Teklab voor Loïc Lapoussin Union Saint-Gilloise
86' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Elton Kabangu voor Noah Sadiki Union Saint-Gilloise
87' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Bilal El Khannouss Genk
95' Rode kaart Union Saint-Gilloise Rode kaart voor Christian Burgess Union Saint-Gilloise
96' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Alessio Castro-Montes Union Saint-Gilloise
Video hoogtepunten en samenvatting Genk - Union Saint-Gilloise
Opstellingen Genk - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van Genk en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Genk gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Union Saint-Gilloise zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Alexander Blessin
Wissels Union Saint-Gilloise
# Speler Pos.
12 Heinz Lindner K
19 Guillaume François V
11 Henok Teklab M
4 Mathias Rasmussen M
35 Nathan Huygevelde M
17 Casper Terho A
7 Elton Daniël Kabangu A
47 Mohamed El Amine Amoura A
Voorbeschouwing Genk - Union Saint-Gilloise

Genk en Union Saint-Gilloise treffen elkaar in de 1e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Nicolas Laforge en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Jupiler Pro League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Genk en Union Saint-Gilloise in de Jupiler Pro League vond plaats op 3 februari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor Union Saint-Gilloise. Op basis van de afgelopen 8 duels tussen beide teams is Union Saint-Gilloise favoriet. 4 keer wist de ploeg van Genk te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Genk. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Genk 2
Winst Union Saint-Gilloise 4
Gelijkspel 2
Totaal 8

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Genk - Union Saint-Gilloise Opstelling Genk Opstelling Union Saint-Gilloise Live Genk - Union Saint-Gilloise Live Genk - Union Saint-Gilloise kijken Genk - Union Saint-Gilloise kijken Live Genk - Union Saint-Gilloise stream Genk - Union Saint-Gilloise Fox Sports Nabeschouwing Genk - Union Saint-Gilloise Uitslag Genk - Union Saint-Gilloise Statistieken Genk - Union Saint-Gilloise Jupiler Pro League 2023/2024 Genk - Union Saint-Gilloise wedden Genk - Union Saint-Gilloise gokken Genk - Union Saint-Gilloise Unibet