Nabeschouwing Gent - RWDM (4-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Gent het zaterdag 9 december 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in GHELAMCO-arena in Gent.

Via de Gent - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Gent - RWDM (4-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Gent en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Jasper Vergoote geëindigd in een 4-0 overwinning voor Gent. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 33e minuut door Hugo Cuypers, waarmee Gent met 1-0 de leiding nam. Gent vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Hyun-seok Hong op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Richting het einde van de wedstrijd volgde een derde goal, nadat Tarik Tissoudali namens Gent het doel wist te vinden in de 88e minuut. Het bleek echter nog niet het laatste wapenfeit van deze wedstrijd.

Julien De Sart zette Gent even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Jasper Vergoote toegekende penalty wist te benutten.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Gent.

LIVE Gent - RWDM 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Gent - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Wissel RWDM Wissel Florian Le Joncour voor Luis Segovia RWDM
31' Wissel RWDM Wissel Djokovar Doudaev voor Florian Le Joncour RWDM
33' Doelpunt Gent Doelpunt Hugo Cuypers met assist van Malick Fofana Gent 1-0
43' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Pierre Dwomoh RWDM
49' Doelpunt Gent Doelpunt Hyun-seok Hong Gent 2-0
70' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Shuto Abe RWDM
72' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
76' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Moussa Sissako RWDM
77' Wissel Gent Wissel Omri Gendelman voor Hyun-seok Hong Gent
77' Wissel Gent Wissel Pieter Gerkens voor Sven Kums Gent
77' Wissel Gent Wissel Tarik Tissoudali voor Gift Emmanuel Orban Gent
82' Wissel RWDM Wissel Niklo Dailly voor Xavier Mercier RWDM
82' Wissel RWDM Wissel Théo Gécé voor Pierre Dwomoh RWDM
82' Wissel RWDM Wissel Florent Sanchez Da Silva voor Shuto Abe RWDM
88' Doelpunt Gent Doelpunt Tarik Tissoudali Gent 3-0
93' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Youssouf Koné RWDM
94' Penalty Gent Penalty Julien De Sart Gent 4-0
93' Abner RWDM
Video hoogtepunten en samenvatting Gent - RWDM
Opstellingen Gent - RWDM
De opstellingen van Gent en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Gent gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en RWDM zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.