Nabeschouwing Kortrijk - RWDM (3-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 3 maart 2024 - 19:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Kortrijk het zondag 3 maart 2024 om 19:15 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - RWDM (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 3-2 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 9e minuut door I. Davies, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. RWDM kwam in de 24e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Mickaël Biron , die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 63e minuut zette A. Kadri zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Kortrijk de leiding in de wedstrijd nam.

Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Jeff Reine-Adélaïde de 2-2 maakte voor RWDM. In de 74e minuut werd de stand op 3-2 gezet na een benutte penalty van Kortrijk speler A. Kadri.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Lardot en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - RWDM 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Davies met assist van A. Kadri Kortrijk 1-0
16' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor I. Davies Kortrijk
24' Doelpunt RWDM Doelpunt Mickaël Biron  RWDM 1-1
27' Mickaël Biron  RWDM
45' Gele kaart RWDM Gele kaart voor David Sousa RWDM
46' Wissel Kortrijk Wissel M. Wasinski voor João Silva Kortrijk
60' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Mickaël Biron  RWDM
63' Doelpunt Kortrijk Doelpunt A. Kadri Kortrijk 2-1
65' Doelpunt RWDM Doelpunt Jeff Reine-Adélaïde RWDM 2-2
66' Wissel RWDM Wissel Pathé Mboup voor Makhtar Gueye RWDM
66' Wissel RWDM Wissel Alexis De Sart voor Pierre Dwomoh RWDM
71' Wissel Kortrijk Wissel S. Ojo voor I. Davies Kortrijk
71' Wissel Kortrijk Wissel R. Alebiosu voor N. Mehssatou Kortrijk
74' Penalty Kortrijk Penalty A. Kadri Kortrijk 3-2
77' Wissel RWDM Wissel Youssouf Koné voor Ilay Camara RWDM
77' Wissel RWDM Wissel M. Segovia voor Omotayo Adaramola RWDM
81' Wissel Kortrijk Wissel M. Bruno voor Jonathan Afolabi Kortrijk
88' Wissel Kortrijk Wissel K. Malinov voor A. Kadri Kortrijk
90' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Pathé Mboup RWDM
90' Wissel RWDM Wissel Malcolm Ebiowei voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - RWDM
Opstellingen Kortrijk - RWDM
De opstellingen van Kortrijk en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en RWDM zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Kortrijk - RWDM

Kortrijk en RWDM treffen elkaar in de 28e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jonathan Lardot en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en RWDM in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Kortrijk 0
Winst RWDM 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 16e positie staat, terwijl we RWDM terugvinden op de 14e plaats.