Nabeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi (1-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Kortrijk het zaterdag 3 februari 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Sporting Charleroi. De wedstrijd wordt gespeeld in Guldensporenstadion in Kortrijk.

Via de Kortrijk - Sporting Charleroi live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Kortrijk en Sporting Charleroi is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een 1-0 overwinning voor Kortrijk. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door I. Davies, waarmee Kortrijk met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Kortrijk.

LIVE Kortrijk - Sporting Charleroi 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Kortrijk - Sporting Charleroi teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

45' Doelpunt Kortrijk Doelpunt I. Davies met assist van A. Kadri Kortrijk 1-0
46' Wissel Sporting Charleroi Wissel Etienne Camara voor Ryota Morioka Sporting Charleroi
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel Nikola Štulić voor Parfait Guiagon Sporting Charleroi
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel Youssouph Badji voor Youssuf Sylla Sporting Charleroi
61' Wissel Sporting Charleroi Wissel Ahmed Nadhir Benbouali voor Isaac Mbenza Sporting Charleroi
65' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra Sporting Charleroi
69' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Kadri Kortrijk
71' Wissel Kortrijk Wissel Jonathan Afolabi voor I. Davies Kortrijk
71' Wissel Kortrijk Wissel K. Malinov voor M. Bruno Kortrijk
83' Wissel Kortrijk Wissel M. Mampassi voor N. Mehssatou Kortrijk
88' Wissel Sporting Charleroi Wissel Antoine Bernier voor Vetle Dragsnes Sporting Charleroi
89' Wissel Kortrijk Wissel M. El Idrissy voor F. Avenatti Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Kortrijk - Sporting Charleroi
Opstellingen Kortrijk - Sporting Charleroi
De opstellingen van Kortrijk en Sporting Charleroi zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Kortrijk gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Sporting Charleroi zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Frank Defays
Voorbeschouwing Kortrijk - Sporting Charleroi

Kortrijk en Sporting Charleroi treffen elkaar in de 24e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Brent Staessens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Kortrijk en Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sporting Charleroi. Op basis van de afgelopen 35 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Kortrijk als Sporting Charleroi wisten 10 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 15 keer in een gelijkspel.

Winst Kortrijk 10
Winst Sporting Charleroi 10
Gelijkspel 15
Totaal 35

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Kortrijk op een 16e positie staat, terwijl we Sporting Charleroi terugvinden op de 12e plaats.