Nabeschouwing Mechelen - Westerlo (3-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Mechelen het zaterdag 13 april 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in AFAS-stadion Achter de Kazerne in Mechelen.

Via de Mechelen - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mechelen - Westerlo (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Mechelen en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Arthur Denil geëindigd in een 3-2 overwinning voor Mechelen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door J. Alcócer, waarmee Westerlo met 0-1 de leiding nam. Westerlo vergrootte in de 29e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Vermant op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut kreeg R. Vermant van Westerlo voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Westerlo de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 56e minuut was het Mechelen dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Elias Cobbaut. Na 66 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Islam Slimani de 2-2 maakte namens Mechelen. In de 93e werkte R. Tagir de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 3-2 kwam te staan.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Arthur Denil bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Mechelen.

LIVE Mechelen - Westerlo 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mechelen - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Westerlo Doelpunt J. Alcócer met assist van G. Yow Westerlo 0-1
29' Doelpunt Westerlo Doelpunt R. Vermant met assist van T. Rommens Westerlo 0-2
49' Tweede gele kaart Westerlo Tweede gele kaart voor R. Vermant Westerlo
49' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor R. Vermant Westerlo
50' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor T. Rommens Westerlo
46' Wissel Mechelen Wissel Bilal Bafdili voor Ngalayel Mukau Mechelen
46' Wissel Mechelen Wissel Nikola Storm voor Patrick Pflücke Mechelen
46' Wissel Mechelen Wissel Sandy Walsh  voor Munashe Garananga Mechelen
56' Doelpunt Mechelen Doelpunt Elias Cobbaut Mechelen 1-2
61' Wissel Westerlo Wissel Roman Neustädter voor G. Yow Westerlo
61' Wissel Westerlo Wissel Sergiy Sydorchuk voor M. Frigan Westerlo
61' Wissel Westerlo Wissel Kyan Vaesen voor J. Alcócer Westerlo
66' Doelpunt Mechelen Doelpunt Islam Slimani met assist van Nikola Storm Mechelen 2-2
83' Wissel Mechelen Wissel Boli Bolingoli voor Daam Foulon Mechelen
83' Wissel Mechelen Wissel Norman Bassette voor Geoffry Hairemans Mechelen
91' Wissel Westerlo Wissel Edisson Jordanov voor T. Rommens Westerlo
93' Wissel Westerlo Wissel Allahyar Sayyadmanesh voor Nicolas Madsen Westerlo
93' Eigen doelpunt Mechelen Eigen doelpunt R. Tagir Mechelen 3-2
92' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Nicolas Madsen Westerlo
95' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Nicolas Madsen Westerlo
95' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Norman Bassette Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting Mechelen - Westerlo
Opstellingen Mechelen - Westerlo
De opstellingen van Mechelen en Westerlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mechelen gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Westerlo zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.