Nabeschouwing OH Leuven - Cercle Brugge (1-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt OH Leuven het zaterdag 16 december 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Cercle Brugge. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Cercle Brugge live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Cercle Brugge (1-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Cercle Brugge is onder leiding van scheidsrechter Jasper Vergoote geëindigd in een 1-2 overwinning voor Cercle Brugge. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. OH Leuven kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Jón Dagur Thorsteinsson. Cercle Brugge kwam in de 59e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Thibo Somers, die daarmee de stand op 1-1 zette. Aan het einde van de wedstrijd viel dan toch nog de beslissing in de wedstrijd, nadat Cercle Brugge in de 95e minuut een penalty kreeg. Vanaf 11 meter wist Kévin Denkey deze te benutten, waardoor de score 1-2 werd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jasper Vergoote, waardoor Cercle Brugge dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE OH Leuven - Cercle Brugge 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Cercle Brugge teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Jón Dagur Thorsteinsson met assist van Nachon Nsingi OH Leuven 1-0
24' VAR: Afgekeurd doelpunt Yann Gboho Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Yann Gboho Cercle Brugge
36' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Boris Popović Cercle Brugge
44' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Hamza Mendyl OH Leuven
45' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Joren Dom OH Leuven
46' Wissel Cercle Brugge Wissel Jesper Daland voor Boris Popović Cercle Brugge
46' Wissel Cercle Brugge Wissel Kazeem Olaigbe voor Nils De Wilde Cercle Brugge
59' Doelpunt Cercle Brugge Doelpunt Thibo Somers met assist van Edgaras Utkus Cercle Brugge 1-1
64' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Hannes Van Der Bruggen Cercle Brugge
71' Wissel OH Leuven Wissel Nathaniel Opoku voor Nachon Nsingi OH Leuven
79' Wissel OH Leuven Wissel Youssef Maziz voor Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven
84' Wissel Cercle Brugge Wissel Alan Minda voor Kazeem Olaigbe Cercle Brugge
86' Wissel Cercle Brugge Wissel Jordan Varela voor Senna Miangue Cercle Brugge
90' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Siebe Schrijvers OH Leuven
93' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Jonatan Braut Brunes OH Leuven
93' Gele kaart Cercle Brugge Gele kaart voor Edgaras Utkus Cercle Brugge
95' Penalty Cercle Brugge Penalty Kévin Denkey Cercle Brugge 1-2
95' Wissel OH Leuven Wissel Suphanat Mueanta voor Joren Dom OH Leuven
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Cercle Brugge
Opstellingen OH Leuven - Cercle Brugge
De opstellingen van OH Leuven en Cercle Brugge zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Cercle Brugge zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.