Nabeschouwing OH Leuven - Genk (2-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Woensdag 31 januari 2024 - 18:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt OH Leuven het woensdag 31 januari 2024 om 18:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Genk (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Genk is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een 2-1 overwinning voor OH Leuven. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Federico Ricca zette Genk op een 0-1 voorsprong in de 54e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van Siebe Schrijvers in de 80e minuut zorgde er even later voor dat OH Leuven weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 90e minuut zette Ewoud Pletinckx zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee OH Leuven de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Brent Staessens, waardoor OH Leuven dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE OH Leuven - Genk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Gele kaart Genk Gele kaart voor Patrik Hrosovsky Genk
48' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Siebe Schrijvers OH Leuven
48' Gele kaart Genk Gele kaart voor Joseph Paintsil Genk
46' Wissel Genk Wissel Andi Zeqiri voor Joseph Paintsil Genk
47' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven
54' Eigen doelpunt Genk Eigen doelpunt Federico Ricca Genk 0-1
65' Wissel OH Leuven Wissel Mathieu Maertens voor Jón Dagur Thorsteinsson OH Leuven
71' Wissel Genk Wissel Christopher Baah voor Alieu Fadera Genk
74' Wissel OH Leuven Wissel Takahiro Akimoto voor Florian Miguel OH Leuven
74' Wissel OH Leuven Wissel Jonatan Braut Brunes voor Nachon Nsingi OH Leuven
74' Wissel OH Leuven Wissel Konan NDri voor Richie Sagrado OH Leuven
79' Gele kaart Genk Gele kaart voor Alejandro Galarza Genk
80' Penalty OH Leuven Penalty Siebe Schrijvers OH Leuven 1-1
83' Gele kaart Genk Gele kaart voor Zakaria El Ouahdi Genk
84' Gele kaart Genk Gele kaart voor Carlos Cuesta Genk
85' Wissel OH Leuven Wissel Raz Shlomo voor Youssef Maziz OH Leuven
90' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Ewoud Pletinckx OH Leuven 2-1
92' Wissel Genk Wissel Ken Nkuba voor Zakaria El Ouahdi Genk
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Genk
Opstellingen OH Leuven - Genk
De opstellingen van OH Leuven en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing OH Leuven - Genk

OH Leuven en Genk treffen elkaar in de 23e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Brent Staessens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen OH Leuven en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 12 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Genk. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 10 keer wist de ploeg van OH Leuven te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor OH Leuven. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst OH Leuven 1
Winst Genk 10
Totaal 15

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel OH Leuven op een 15e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 5e plaats.