Nabeschouwing OH Leuven - Mechelen (2-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 30 maart 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt OH Leuven het zaterdag 30 maart 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Mechelen. De wedstrijd wordt gespeeld in King Power at Den Dreef Stadion in Heverlee.

Via de OH Leuven - Mechelen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing OH Leuven - Mechelen (2-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen OH Leuven en Mechelen is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 2-3 overwinning voor Mechelen. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Mechelen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van Elias Cobbaut. Mechelen vergrootte in de 52e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Daam Foulon op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut wist OH Leuven de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Youssef Maziz.

In de 80e minuut moest Mechelen verder met een man minder, nadat Islam Slimani een tweede gele kaart kreeg. Na 96 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Nathaniel Opoku de 2-2 maakte namens OH Leuven. Laat in de wedstrijd was het vervolgens Mechelen dat via Mory Konaté nogmaals wist te scoren en daarmee op een 2-3 voorsprong kwam in de 97e minuut. Dit bleek uiteindelijk het laatste en daarmee beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Kevin Van Damme bij een 2-3 eindstand in het voordeel van Mechelen.

LIVE OH Leuven - Mechelen 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd OH Leuven - Mechelen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Mechelen Doelpunt Elias Cobbaut met assist van Patrick Pflücke Mechelen 0-1
28' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Munashe Garananga Mechelen
52' Doelpunt Mechelen Doelpunt Daam Foulon met assist van Islam Slimani Mechelen 0-2
57' Wissel OH Leuven Wissel Jón Dagur Thorsteinsson voor Jonatan Braut Brunes OH Leuven
57' Wissel OH Leuven Wissel Mathieu Maertens   voor Kento Misao OH Leuven
58' Wissel OH Leuven Wissel E. Banzuzi voor Nachon Nsingi OH Leuven
58' Wissel OH Leuven Wissel Franco Russo  voor Florian Miguel OH Leuven
63' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Islam Slimani Mechelen
68' Wissel OH Leuven Wissel Nathaniel Opoku voor Richie Sagrado OH Leuven
71' Wissel Mechelen Wissel Lion Lauberbach voor Norman Bassette Mechelen
74' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Youssef Maziz met assist van Takahiro Akimoto OH Leuven 1-2
80' Tweede gele kaart Mechelen Tweede gele kaart voor Islam Slimani Mechelen
84' Wissel Mechelen Wissel Sandy Walsh  voor Patrick Pflücke Mechelen
90' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Elias Cobbaut Mechelen
90' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Youssef Maziz OH Leuven
91' Wissel Mechelen Wissel Jannes Van Hecke voor Daam Foulon Mechelen
92' Wissel Mechelen Wissel Bilal Bafdili voor Rob Schoofs  Mechelen
92' Wissel Mechelen Wissel Boli Bolingoli voor Kerim Mrabti Mechelen
96' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Nathaniel Opoku met assist van Mathieu Maertens   OH Leuven 2-2
97' Doelpunt Mechelen Doelpunt Mory Konaté Mechelen 2-3
99' Gele kaart Mechelen Gele kaart voor Bilal Bafdili Mechelen
Video hoogtepunten en samenvatting OH Leuven - Mechelen
Opstellingen OH Leuven - Mechelen
De opstellingen van OH Leuven en Mechelen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat OH Leuven gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Mechelen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.