Nabeschouwing RWDM - AS Eupen (3-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 16:00 uur



In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt RWDM het zaterdag 13 april 2024 om 16:00 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Edmond Machtens-Stadion in Bruxelles.

Via de RWDM - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RWDM - AS Eupen (3-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen RWDM en AS Eupen is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 3-1 overwinning voor RWDM. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 25 minuten. Gary Magnée  maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee AS Eupen vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. RWDM kreeg via Makhtar Gueye  in de 42e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Kevin Van Damme de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. Na de openingsgoal kwam RWDM in de 42e minuut op gelijke hoogte dankzij een doelpunt van Shuto Abe.

In de 55e minuut was het RWDM dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Shuto Abe. Na 83 minuten werd de voorsprong voor RWDM vergroot nadat Makhtar Gueye  de 3-1 wist te scoren. Na 89 minuten was het Aleksandr Filin van AS Eupen de kans kreeg om de wedstrijd via een penalty opnieuw van een goal te voorzien, maar zijn inzet vanaf 11 meter bleek niet voldoende om de kans te benutten, waardoor de score 2-1 bleef.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor RWDM.

Wedstrijdstatistieken RWDM - AS Eupen
Goals
3
1
Balbezit
56%
44%
Gele kaarten
1
3
Schoten totaal
11
8
Schoten op doel
5
3
Aanvallen
106
79
Gevaarlijke aanvallen
31
37
Passes
417
314
Overtredingen
16
13
Buitenspel
1
2
Corners
7
4
Wissels
4
3
LIVE RWDM - AS Eupen 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RWDM - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
25' Penalty AS Eupen Penalty Gary Magnée  AS Eupen 0-1
40' Makhtar Gueye  RWDM
42' Penalty gemist RWDM Penalty gemist Makhtar Gueye  Makhtar Gueye  RWDM
42' Doelpunt RWDM Doelpunt Shuto Abe RWDM 1-1
51' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Regan Charles-Cook AS Eupen
55' Doelpunt RWDM Doelpunt Shuto Abe met assist van Carlos Alberto RWDM 2-1
64' Wissel RWDM Wissel Mamadou Sarr voor Jérôme Déom RWDM
64' Wissel RWDM Wissel Nathan Bitumazala voor Xavier Mercier RWDM
64' Wissel AS Eupen Wissel Ilay Camara voor A. Keita AS Eupen
64' Wissel AS Eupen Wissel Bartosz Bialek voor Mickaël Biron AS Eupen
68' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Gary Magnée  AS Eupen
72' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Aleksandr Filin AS Eupen
74' Wissel RWDM Wissel Matías Segovia voor Carlos Alberto RWDM
76' Wissel AS Eupen Wissel Isaac Nuhu voor Lorenzo Youndje AS Eupen
80' Wissel RWDM Wissel William Klaus  voor Tayo Adaramola RWDM
83' Doelpunt RWDM Doelpunt Makhtar Gueye  met assist van Matías Segovia RWDM 3-1
89' Mamadou Sarr AS Eupen
89' Penalty gemist AS Eupen Penalty gemist Aleksandr Filin AS Eupen
90' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Gary Magnée  Gary Magnée  RWDM
Video hoogtepunten en samenvatting RWDM - AS Eupen
Opstellingen RWDM - AS Eupen
De opstellingen van RWDM en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RWDM gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Florian Kohfeldt
Wissels AS Eupen
# Speler Pos.
99 Tom Roufosse K
33 Abdul Manaf Nurudeen K
47 V
21 Jan Král V
28 Rune Paeshuyse V
2 Yentl Van Genechten V
7 Isaac Nuhu M
11 Nathan Bitumazala M
17 Bartosz Bialek A
Voorbeschouwing RWDM - AS Eupen

RWDM en AS Eupen treffen elkaar in de 2e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen RWDM en AS Eupen in de Jupiler Pro League vond plaats op 24 januari 2024 en dat duel eindigde in een overwinning voor AS Eupen. Op basis van de afgelopen 2 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel RWDM als AS Eupen wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 0 keer in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst RWDM 1
Winst AS Eupen 1
Gelijkspel 0
Totaal 2

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel RWDM op een 4e positie staat, terwijl we AS Eupen terugvinden op de 2e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
RWDM - AS Eupen Opstelling RWDM Opstelling AS Eupen Live RWDM - AS Eupen Live RWDM - AS Eupen kijken RWDM - AS Eupen kijken Live RWDM - AS Eupen stream RWDM - AS Eupen Fox Sports Nabeschouwing RWDM - AS Eupen Uitslag RWDM - AS Eupen Statistieken RWDM - AS Eupen Jupiler Pro League 2023/2024 RWDM - AS Eupen wedden RWDM - AS Eupen gokken RWDM - AS Eupen Unibet