Nabeschouwing RWDM - Sint-Truiden (3-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt RWDM het zaterdag 16 december 2023 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Sint-Truiden. De wedstrijd wordt gespeeld in Edmond Machtens-Stadion in Bruxelles.

Via de RWDM - Sint-Truiden live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing RWDM - Sint-Truiden (3-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen RWDM en Sint-Truiden is onder leiding van scheidsrechter Nicolas Laforge geëindigd in een 3-0 overwinning voor RWDM. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door Makhtar Gueye, waarmee RWDM met 1-0 de leiding nam. RWDM vergrootte in de 64e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Makhtar Gueye op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 74e minuut volgde een derde treffer van RWDM, waarmee Pathé Mboup zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Nicolas Laforge, waardoor RWDM dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE RWDM - Sint-Truiden 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd RWDM - Sint-Truiden teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt RWDM Doelpunt Makhtar Gueye met assist van Ilay Camara RWDM 1-0
45' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Rikelmi RWDM
52' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Ilay Camara RWDM
56' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Mathias Delorge Sint-Truiden
59' Wissel RWDM Wissel Pathé Mboup voor Rikelmi RWDM
64' Doelpunt RWDM Doelpunt Makhtar Gueye met assist van Pathé Mboup RWDM 2-0
67' Wissel Sint-Truiden Wissel Fatih Kaya voor Joselpho Barnes Sint-Truiden
67' Wissel Sint-Truiden Wissel Shinji Okazaki voor Ryotaro Ito Sint-Truiden
67' Wissel Sint-Truiden Wissel Rihito Yamamoto voor Robert-Jan Vanwesemael Sint-Truiden
74' Doelpunt RWDM Doelpunt Pathé Mboup RWDM 3-0
76' Wissel RWDM Wissel Shuto Abe voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
78' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Bruno Godeau Sint-Truiden
84' Gele kaart RWDM Gele kaart voor Abner RWDM
85' Wissel RWDM Wissel Djokovar Doudaev voor Klaus RWDM
86' Wissel RWDM Wissel Théo Gécé voor Xavier Mercier RWDM
86' Wissel RWDM Wissel Florent Sanchez Da Silva voor Makhtar Gueye RWDM
87' Wissel Sint-Truiden Wissel Ryoya Ogawa voor Eric Junior Bocat Sint-Truiden
Video hoogtepunten en samenvatting RWDM - Sint-Truiden
Opstellingen RWDM - Sint-Truiden
De opstellingen van RWDM en Sint-Truiden zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat RWDM gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Sint-Truiden zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.