Nabeschouwing Sint-Truiden - Genk (1-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 28 januari 2024 - 14:00 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sint-Truiden het zondag 28 januari 2024 om 14:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stayen in Sint Truiden.

Via de Sint-Truiden - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sint-Truiden - Genk (1-1)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen Sint-Truiden en Genk geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel al vroeg in de wedstrijd. Genk kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Yira Collins Sor. Sint-Truiden kreeg via Jarne Steuckers in de 74e minuut de kans om voor zijn team te scoren, nadat arbiter Lothar D'hondt de bal op de penaltystip had gelegd. De penalty werd echter gemist, waardoor de stand ongewijzigd bleef. In de 85e minuut moest Genk verder met een man minder nadat Alejandro Galarza een rode kaart had gekregen. Het lukte Sint-Truiden in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de 90e minuut scoorde Sint-Truiden via Zakaria El Ouahdi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 96e minuut moest Genk verder met een man minder, nadat Bryan Heynen een tweede gele kaart kreeg.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-1 overwinning in het voordeel van .

LIVE Sint-Truiden - Genk 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sint-Truiden - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Genk Doelpunt Yira Collins Sor met assist van Alieu Fadera Genk 0-1
25' Wissel Genk Wissel Tolu Arokodare voor Yira Collins Sor Genk
63' Wissel Sint-Truiden Wissel Ryotaro Ito voor Joel Chima Fujita Sint-Truiden
73' Gele kaart Genk Gele kaart voor Bryan Heynen Genk
74' Penalty gemist Sint-Truiden Penalty gemist Jarne Steuckers Jarne Steuckers Sint-Truiden
85' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Kahveh Zahiroleslam Sint-Truiden
85' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Gerardo Arteaga Sint-Truiden
85' Rode kaart Genk Rode kaart voor Alejandro Galarza Genk
87' Gele kaart Genk Gele kaart voor Gerardo Arteaga Genk
88' Fatih Kaya Rihito Yamamoto Genk
89' Wissel Sint-Truiden Wissel Eduard Sobol voor Alieu Fadera Sint-Truiden
89' Wissel Genk Wissel Joselpho Barnes voor Frederic Ananou Genk
97' Wissel Sint-Truiden Wissel Mujaid Sadick voor Joseph Paintsil Sint-Truiden
90' Wissel Genk Wissel Ryotaro Ito voor Genk 1-1
90' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Zakaria El Ouahdi Sint-Truiden
90' Gele kaart Genk Gele kaart voor Zakaria El Ouahdi Genk
96' Tweede gele kaart Genk Tweede gele kaart voor Bryan Heynen Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Sint-Truiden - Genk
Opstellingen Sint-Truiden - Genk
De opstellingen van Sint-Truiden en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sint-Truiden gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.