Nabeschouwing Sint-Truiden - Kortrijk (1-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Vrijdag 9 februari 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sint-Truiden het vrijdag 9 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stayen in Sint Truiden.

Via de Sint-Truiden - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sint-Truiden - Kortrijk (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sint-Truiden en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 1-0 overwinning voor Sint-Truiden. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van Haruya Fujii zette Sint-Truiden op een 1-0 voorsprong in de 40e minuut van de wedstrijd.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Sint-Truiden.

LIVE Sint-Truiden - Kortrijk 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sint-Truiden - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

40' Eigen doelpunt Sint-Truiden Eigen doelpunt Haruya Fujii Sint-Truiden 1-0
62' Wissel Kortrijk Wissel M. El Idrissy voor F. Avenatti Kortrijk
62' Wissel Kortrijk Wissel S. Ojo voor Iver Fossum Kortrijk
64' Wissel Sint-Truiden Wissel Wolke Janssens voor Robert-Jan Vanwesemael Sint-Truiden
68' Wissel Kortrijk Wissel R. Alebiosu voor D. De Neve Kortrijk
79' Wissel Sint-Truiden Wissel Joselpho Barnes voor Aboubakary Koita Sint-Truiden
79' Wissel Sint-Truiden Wissel Fatih Kaya voor Kahveh Zahiroleslam Sint-Truiden
79' Wissel Sint-Truiden Wissel Rihito Yamamoto voor Jarne Steuckers Sint-Truiden
81' Wissel Kortrijk Wissel Jonathan Afolabi voor N. Mehssatou Kortrijk
81' Wissel Kortrijk Wissel D. Seck voor M. Bruno Kortrijk
83' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Sissako Kortrijk
87' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor João Silva Kortrijk
94' Wissel Sint-Truiden Wissel Olivier Dumont voor Joel Chima Fujita Sint-Truiden
Video hoogtepunten en samenvatting Sint-Truiden - Kortrijk
Opstellingen Sint-Truiden - Kortrijk
De opstellingen van Sint-Truiden en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sint-Truiden gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Sint-Truiden - Kortrijk

Sint-Truiden en Kortrijk treffen elkaar in de 25e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sint-Truiden en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 6 augustus 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Sint-Truiden. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide ploegen is Sint-Truiden favoriet. De thuisploeg wist 11 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Sint-Truiden 11
Winst Kortrijk 10
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sint-Truiden op een 9e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 16e plaats.