Nabeschouwing Sint-Truiden - RWDM (2-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Vrijdag 27 oktober 2023 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sint-Truiden het vrijdag 27 oktober 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stayen in Sint Truiden.

Via de Sint-Truiden - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sint-Truiden - RWDM (2-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sint-Truiden en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 2-1 overwinning voor Sint-Truiden. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 82 minuten. Aboubakary Koita maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Sint-Truiden vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. RWDM kwam in de 93e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Makhtar Gueye, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 96e minuut zette Daiki Hashioka zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Sint-Truiden de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesli De Cremer, waardoor Sint-Truiden dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Sint-Truiden - RWDM 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sint-Truiden - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Wissel Sint-Truiden Wissel Rihito Yamamoto voor Ryotaro Ito Sint-Truiden
67' Wissel RWDM Wissel Rikelmi voor Jeff Reine-Adélaïde RWDM
79' Daiki Hashioka Sint-Truiden
82' Penalty Sint-Truiden Penalty Aboubakary Koita Sint-Truiden 1-0
83' Wissel RWDM Wissel Xavier Mercier voor Ilay Camara RWDM
84' Wissel RWDM Wissel Shuto Abe voor Florent Sanchez Da Silva RWDM
87' Wissel Sint-Truiden Wissel Joel Chima Fujita voor Jarne Steuckers Sint-Truiden
87' Wissel Sint-Truiden Wissel Fatih Kaya voor Kahveh Zahiroleslam Sint-Truiden
98' Wissel Sint-Truiden Wissel Wolke Janssens voor Daiki Hashioka Sint-Truiden
93' Doelpunt RWDM Doelpunt Makhtar Gueye RWDM 1-1
90' Wissel Sint-Truiden Wissel Joselpho Barnes voor Aboubakary Koita Sint-Truiden
96' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Daiki Hashioka met assist van Eric Junior Bocat Sint-Truiden 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Sint-Truiden - RWDM
Opstellingen Sint-Truiden - RWDM
De opstellingen van Sint-Truiden en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sint-Truiden gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en RWDM zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.