Nabeschouwing Sint-Truiden - Westerlo (1-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sint-Truiden het zaterdag 24 februari 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Westerlo. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Stayen in Sint Truiden.

Via de Sint-Truiden - Westerlo live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sint-Truiden - Westerlo (1-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sint-Truiden en Westerlo is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een 1-0 overwinning voor Sint-Truiden. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 37e minuut door Ryotaro Ito, waarmee Sint-Truiden met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Sint-Truiden.

LIVE Sint-Truiden - Westerlo 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sint-Truiden - Westerlo teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt Sint-Truiden Doelpunt Ryotaro Ito met assist van Aboubakary Koita Sint-Truiden 1-0
46' Wissel Westerlo Wissel Doğucan Haspolat voor Sergiy Sydorchuk Westerlo
59' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Griffin Yow Westerlo
61' Wissel Westerlo Wissel Nacer Chadli voor Allahyar Sayyadmanesh Westerlo
61' Wissel Westerlo Wissel Kyan Vaesen voor Matija Frigan Westerlo
71' Wissel Sint-Truiden Wissel Joel Chima Fujita voor Kahveh Zahiroleslam Sint-Truiden
71' Wissel Sint-Truiden Wissel Fatih Kaya voor Ryotaro Ito Sint-Truiden
77' Wissel Westerlo Wissel Ravil Tagir voor Roman Neustädter Westerlo
77' Wissel Westerlo Wissel Thomas Van den Keybus voor Arthur Piedfort Westerlo
87' Gele kaart Sint-Truiden Gele kaart voor Jarne Steuckers Sint-Truiden
89' Wissel Sint-Truiden Wissel Joselpho Barnes voor Jarne Steuckers Sint-Truiden
89' Wissel Sint-Truiden Wissel Rihito Yamamoto voor Aboubakary Koita Sint-Truiden
91' Wissel Sint-Truiden Wissel Wolke Janssens voor Robert-Jan Vanwesemael Sint-Truiden
Video hoogtepunten en samenvatting Sint-Truiden - Westerlo
Opstellingen Sint-Truiden - Westerlo
De opstellingen van Sint-Truiden en Westerlo zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sint-Truiden gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Westerlo zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sint-Truiden - Westerlo

Sint-Truiden en Westerlo treffen elkaar in de 27e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Brent Staessens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sint-Truiden en Westerlo in de Jupiler Pro League vond plaats op 10 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Westerlo favoriet. 18 keer wist de ploeg van Sint-Truiden te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Sint-Truiden. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sint-Truiden 3
Winst Westerlo 18
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sint-Truiden op een 9e positie staat, terwijl we Westerlo terugvinden op de 10e plaats.