Nabeschouwing Sporting Charleroi - Antwerp (3-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 21 oktober 2023 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sporting Charleroi het zaterdag 21 oktober 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Antwerp. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Antwerp live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Antwerp (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Antwerp is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 3-2 overwinning voor Sporting Charleroi. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Stefan Knežević in de 16e minuut, waardoor Sporting Charleroi met een man minder kwam te staan. In de 24e minuut was het Sporting Charleroi dat via Gyrano Kerk dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Wesli De Cremer. De eerste goal werd in de 50e minuut gemaakt door Nikola Štulić waardoor Antwerp met 1-0 aan de leiding kwam. In de 63e minuut scoorde Sporting Charleroi via Ryota Morioka, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 76 minuten spelen wist Antwerp via Alhassan Yusuf de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Wesli De Cremer. In de 86e minuut scoorde Michel Ange Balikwisha namens Sporting Charleroi. Scheidsrechter Wesli De Cremer besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wesli De Cremer, waardoor Sporting Charleroi de winst binnen sleepte dankzij een 3-2 overwinning.

LIVE Sporting Charleroi - Antwerp 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Antwerp teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

0' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Mark van Bommel Sporting Charleroi
16' Rode kaart Sporting Charleroi Rode kaart voor Stefan Knežević Sporting Charleroi
17' Wissel Antwerp Wissel Felice Mazzù voor Antwerp
24' Doelpunt Sporting Charleroi Doelpunt Gyrano Kerk met assist van Mandela Keita Sporting Charleroi
50' Doelpunt Antwerp Doelpunt Nikola Štulić met assist van Vetle Dragsnes Antwerp 1-0
56' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Jürgen Ekkelenkamp Toby Alderweireld Sporting Charleroi 1-1
60' Marco Ilaimaharitra Sporting Charleroi
63' Penalty Sporting Charleroi Penalty Ryota Morioka Sporting Charleroi
65' Wissel Sporting Charleroi Wissel Marco Ilaimaharitra voor Sporting Charleroi 2-1
70' Wissel Antwerp Wissel Adem Zorgane voor Parfait Guiagon Antwerp
75' Wissel Antwerp Wissel Chidera Ejuke voor Gyrano Kerk Antwerp
75' Wissel Antwerp Wissel George Ilenikhena voor Jürgen Ekkelenkamp Antwerp
76' Doelpunt Antwerp Doelpunt Alhassan Yusuf met assist van Owen Wijndal Antwerp
77' Wissel Sporting Charleroi Wissel George Ilenikhena voor Sporting Charleroi 2-2
80' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Youssouph Badji Nikola Štulić Antwerp
86' Penalty Sporting Charleroi Penalty Michel Ange Balikwisha Sporting Charleroi
88' Wissel Sporting Charleroi Wissel Marco Ilaimaharitra voor Sporting Charleroi 3-2
89' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Daan Heymans Isaac Mbenza Antwerp
92' Gele kaart Antwerp Gele kaart voor Toby Alderweireld Antwerp
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Antwerp
Opstellingen Sporting Charleroi - Antwerp
De opstellingen van Sporting Charleroi en Antwerp zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Antwerp zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.