Nabeschouwing Sporting Charleroi - Genk (0-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Vrijdag 23 februari 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Sporting Charleroi het vrijdag 23 februari 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade du Pays de Charleroi in Charleroi.

Via de Sporting Charleroi - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Sporting Charleroi - Genk (0-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Sporting Charleroi en Genk is onder leiding van scheidsrechter Kevin Van Damme geëindigd in een 0-1 overwinning voor Genk. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 71e minuut door Yira Collins Sor, waarmee Genk met 0-1 de leiding nam. In het restant van de wedstrijd was het met name Genk dat het doel van de tegenstander meerdere keren onder vuur nam. De verschillende doelpogingen zouden echter geen treffer meer opleveren voor de bezoekers.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Genk uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Sporting Charleroi - Genk 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Sporting Charleroi - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Wissel Sporting Charleroi Wissel Stefan Knežević voor Jules Van Cleemput Sporting Charleroi
44' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Youssuf Sylla Sporting Charleroi
46' Gele kaart Genk Gele kaart voor Tolu Arokodare Genk
57' Wissel Sporting Charleroi Wissel Mehdi Boukamir voor Stefan Knežević Sporting Charleroi
57' Wissel Sporting Charleroi Wissel Isaac Mbenza voor Oday Dabbagh Sporting Charleroi
70' Wissel Genk Wissel Yira Collins Sor voor Luca Oyen Genk
71' Doelpunt Genk Doelpunt Yira Collins Sor met assist van Zakaria El Ouahdi Genk 0-1
75' Wissel Sporting Charleroi Wissel Youssouph Badji voor Vetle Dragsnes Sporting Charleroi
75' Wissel Sporting Charleroi Wissel Parfait Guiagon voor Antoine Bernier Sporting Charleroi
78' Gele kaart Sporting Charleroi Gele kaart voor Marco Ilaimaharitra Sporting Charleroi
83' Wissel Genk Wissel Eduard Sobol voor Joris Kayembe Genk
93' Gele kaart Genk Gele kaart voor Bilal El Khannouss Genk
Video hoogtepunten en samenvatting Sporting Charleroi - Genk
Opstellingen Sporting Charleroi - Genk
De opstellingen van Sporting Charleroi en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Sporting Charleroi gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Genk zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Sporting Charleroi - Genk

Sporting Charleroi en Genk treffen elkaar in de 27e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Kevin Van Damme en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Sporting Charleroi en Genk in de Jupiler Pro League vond plaats op 20 augustus 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 41 duels tussen beide teams is Genk favoriet. 18 keer wist de ploeg van Sporting Charleroi te winnen, tegenover 14 winstpartijen voor Sporting Charleroi. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Sporting Charleroi 14
Winst Genk 18
Gelijkspel 9
Totaal 41

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Sporting Charleroi op een 13e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 6e plaats.