Nabeschouwing Standard Luik - Anderlecht (3-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Standard Luik het zondag 22 oktober 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Anderlecht. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Anderlecht live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Anderlecht (3-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Anderlecht is onder leiding van scheidsrechter Jonathan Lardot geëindigd in een 3-2 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 18e minuut door Kasper Dolberg, waarmee Anderlecht met 0-1 de leiding nam. Anderlecht vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Anders Dreyer op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 52e minuut wist Standard Liège de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via Steven Alzate.

Na 55 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat Hayao Kawabe de 2-2 maakte voor Standard Liège. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Standard Liège dat in de 61e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Nathan Ngoy de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Jonathan Lardot en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Standard Luik.

LIVE Standard Luik - Anderlecht 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Anderlecht teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

18' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Kasper Dolberg met assist van Thorgan Hazard Anderlecht 0-1
24' Doelpunt Anderlecht Doelpunt Anders Dreyer met assist van Mats Rits Anderlecht 0-2
26' VAR: Afgekeurd doelpunt Anders Dreyer Afgekeurd doelpunt vanwege hands Anders Dreyer Anderlecht
50' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Nathan Ngoy Standard Liège
52' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Steven Alzate Standard Liège 1-2
55' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Hayao Kawabe met assist van Marlon Fossey Standard Liège 2-2
60' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Thorgan Hazard Anderlecht
61' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Nathan Ngoy Standard Liège 3-2
65' Wissel Anderlecht Wissel Francis Amuzu voor Anders Dreyer Anderlecht
66' Wissel Anderlecht Wissel Kristian Arnstad voor Mario Stroeykens Anderlecht
66' Wissel Anderlecht Wissel Luis Vázquez voor Thorgan Hazard Anderlecht
77' Wissel Anderlecht Wissel Alexis Flips voor Mats Rits Anderlecht
80' Wissel Standard Liège Wissel Gilles Dewaele voor Marlon Fossey Standard Liège
80' Wissel Anderlecht Wissel Moussa NDiaye voor Ludwig Augustinsson Anderlecht
84' Wissel Standard Liège Wissel Isaac Price voor Hayao Kawabe Standard Liège
85' Wissel Standard Liège Wissel Cihan Canak voor Moussa Djenepo Standard Liège
96' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Isaac Price Standard Liège
97' Wissel Standard Liège Wissel Aiden ONeill voor Steven Alzate Standard Liège
91' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Zeno Debast Anderlecht
92' Gele kaart Anderlecht Gele kaart voor Kasper Schmeichel Anderlecht
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Anderlecht
Opstellingen Standard Luik - Anderlecht
De opstellingen van Standard Luik en Anderlecht zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Anderlecht zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.