Nabeschouwing Standard Luik - Gent (4-2) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 2 maart 2024 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Standard Luik het zaterdag 2 maart 2024 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Gent. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Maurice Dufrasne in Liege.

Via de Standard Luik - Gent live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Standard Luik - Gent (4-2)

Het Jupiler Pro League duel tussen Standard Luik en Gent is onder leiding van scheidsrechter Wesli De Cremer geëindigd in een 4-2 overwinning voor Standard Luik. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Tarik Tissoudali, waarmee Gent met 0-1 de leiding nam. In de 18e minuut moest Núrio Fortuna van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Wesli De Cremer een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Gent verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam Standard Liège vervolgens op 1-1. Het was Wilfried Kanga die vanaf 11 meter wist te scoren in de 52e minuut.

In de 55e minuut was het Standard Liège dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van Kelvin Yeboah. Na 62 minuten werd de voorsprong voor Standard Liège vergroot nadat Hayao Kawabe de 3-1 wist te scoren. In de 65e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het Kelvin Yeboah die namens Standard Liège het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 80e minuut was het Gent dat via Matisse Samoise de stand op 4-2 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Wesli De Cremer en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Standard Luik.

LIVE Standard Luik - Gent 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Standard Luik - Gent teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Gent Doelpunt Tarik Tissoudali met assist van Pieter Gerkens Gent 0-1
18' Rode kaart Gent Rode kaart voor Núrio Fortuna Gent
52' Penalty Standard Liège Penalty Wilfried Kanga Standard Liège 1-1
50' Gele kaart Gent Gele kaart voor Hein Vanhaezebrouck Gent
52' Wissel Standard Liège Wissel William Balikwisha voor Aiden ONeill Standard Liège
55' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Kelvin Yeboah met assist van William Balikwisha Standard Liège 2-1
56' Kelvin Yeboah Standard Liège
57' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Wilfried Kanga Standard Liège
62' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Hayao Kawabe met assist van Steven Alzate Standard Liège 3-1
65' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Kelvin Yeboah met assist van Hayao Kawabe Standard Liège 4-1
67' Wissel Gent Wissel Matisse Samoise voor Noah Fadiga Gent
67' Wissel Gent Wissel Laurent Depoitre voor Pieter Gerkens Gent
67' Wissel Gent Wissel Jordan Torunarigha voor Matias Fernandez Gent
70' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Steven Alzate Standard Liège
72' Wissel Standard Liège Wissel Cihan Canak voor Moussa Djenepo Standard Liège
80' Doelpunt Gent Doelpunt Matisse Samoise Gent 4-2
81' Wissel Gent Wissel Omri Gendelman voor Julien De Sart Gent
86' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Isaac Price Standard Liège
86' Gele kaart Gent Gele kaart voor Tarik Tissoudali Gent
88' Wissel Standard Liège Wissel Stipe Perica voor Wilfried Kanga Standard Liège
88' Wissel Standard Liège Wissel Hakim Sahabo voor Hayao Kawabe Standard Liège
Video hoogtepunten en samenvatting Standard Luik - Gent
Opstellingen Standard Luik - Gent
De opstellingen van Standard Luik en Gent zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Standard Luik gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Gent zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.