Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - AS Eupen (4-1) || Jupiler Pro League 2023/2024

Vrijdag 20 oktober 2023 - 20:45 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Union Saint-Gilloise het vrijdag 20 oktober 2023 om 20:45 uur in eigen huis op tegen AS Eupen. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Joseph Mariën in Brussels.

Via de Union Saint-Gilloise - AS Eupen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - AS Eupen (4-1)

Het Jupiler Pro League duel tussen Union Saint-Gilloise en AS Eupen is onder leiding van scheidsrechter Lothar D'hondt geëindigd in een 4-1 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 27e minuut door Gustaf Nilsson, waarmee Union Saint-Gilloise met 1-0 de leiding nam. Union Saint-Gilloise vergrootte in de 31e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Mathias Rasmussen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 68e minuut volgde een derde treffer van Union Saint-Gilloise, waarmee Mohamed Amoura zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 81 minuten deed Victor Pálsson iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van AS Eupen werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 82e minuut wist Elton Kabangu namens Union Saint-Gilloise de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1. Na 90 minuten kon Nathan Bitumazala van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat AS Eupen het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Lothar D'hondt bij een 4-1 eindstand in het voordeel van Union Saint-Gilloise.

LIVE Union Saint-Gilloise - AS Eupen 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Saint-Gilloise - AS Eupen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Gustaf Nilsson met assist van Loic Lapoussin Union Saint-Gilloise 1-0
31' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Mathias Rasmussen met assist van Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 2-0
63' VAR: Afgekeurd doelpunt Charles Vanhoutte Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Charles Vanhoutte Union Saint-Gilloise
63' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Kevin Möhwald AS Eupen
65' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Mohamed Amoura voor Jean Thierry Lazare Amani Union Saint-Gilloise
65' Wissel AS Eupen Wissel Alfreð Finnbogason voor Kevin Möhwald AS Eupen
68' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Mohamed Amoura met assist van Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 3-0
74' Wissel AS Eupen Wissel Nathan Bitumazala voor Brandon Baiye AS Eupen
74' Wissel AS Eupen Wissel Jason Davidson voor Jan Král AS Eupen
77' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Elton Kabangu voor Gustaf Nilsson Union Saint-Gilloise
77' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Noah Sadiki voor Mathias Rasmussen Union Saint-Gilloise
81' Doelpunt AS Eupen Doelpunt Victor Pálsson met assist van Miloš Pantović AS Eupen 3-1
82' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Elton Kabangu met assist van Noah Sadiki Union Saint-Gilloise 4-1
83' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Ross Sykes voor Koki Machida Union Saint-Gilloise
83' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Casper Terho voor Alessio Castro-Montes Union Saint-Gilloise
85' Gele kaart AS Eupen Gele kaart voor Nathan Bitumazala AS Eupen
86' Wissel AS Eupen Wissel Isaac Christie-Davies voor Miloš Pantović AS Eupen
86' Wissel AS Eupen Wissel Karol Lorenzo Youndje Sihom voor Yentl Van Genechten AS Eupen
90' Tweede gele kaart AS Eupen Tweede gele kaart voor Nathan Bitumazala AS Eupen
Video hoogtepunten en samenvatting Union Saint-Gilloise - AS Eupen
Opstellingen Union Saint-Gilloise - AS Eupen
De opstellingen van Union Saint-Gilloise en AS Eupen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Saint-Gilloise gaat aantreden in een 3-4-3 formatie en AS Eupen zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.