Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk (3-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 12 november 2023 - 19:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Union Saint-Gilloise het zondag 12 november 2023 om 19:15 uur in eigen huis op tegen Kortrijk. De wedstrijd wordt gespeeld in Stade Joseph Mariën in Brussels.

Via de Union Saint-Gilloise - Kortrijk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk (3-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Union Saint-Gilloise en Kortrijk is onder leiding van scheidsrechter Brent Staessens geëindigd in een 3-0 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 45e minuut door Kevin Rodríguez, waarmee Union Saint-Gilloise met 1-0 de leiding nam. Union Saint-Gilloise vergrootte in de 49e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Kevin Rodríguez op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 54e minuut volgde een derde treffer van Union Saint-Gilloise, waarmee Loïc Lapoussin zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Brent Staessens, waardoor Union Saint-Gilloise dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Union Saint-Gilloise - Kortrijk 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Saint-Gilloise - Kortrijk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Kortrijk Gele kaart voor A. Kadri Kortrijk
14' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Fedde Leysen Union Saint-Gilloise
23' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Loïc Lapoussin Union Saint-Gilloise
36' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Noah Sadiki voor Charles Vanhoutte Union Saint-Gilloise
45' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Kevin Rodríguez Union Saint-Gilloise 1-0
49' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Kevin Rodríguez met assist van Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 2-0
54' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Loïc Lapoussin met assist van Cameron Puertas Union Saint-Gilloise 3-0
62' Wissel Kortrijk Wissel F. Avenatti voor D. Henen Kortrijk
62' Wissel Kortrijk Wissel I. Davies voor M. El Idrissy Kortrijk
63' Wissel Kortrijk Wissel M. Bruno voor A. Mighten Kortrijk
65' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Dennis Eckert Ayensa voor Kevin Rodríguez Union Saint-Gilloise
65' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Elton Kabangu voor Jean Thierry Lazare Amani Union Saint-Gilloise
66' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Henok Teklab voor Loïc Lapoussin Union Saint-Gilloise
76' Wissel Kortrijk Wissel A. Sissako voor A. Kadri Kortrijk
82' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Kevin Mac Allister voor Casper Terho Union Saint-Gilloise
82' Wissel Kortrijk Wissel D. Mbayo voor S. Ojo Kortrijk
Video hoogtepunten en samenvatting Union Saint-Gilloise - Kortrijk
Opstellingen Union Saint-Gilloise - Kortrijk
De opstellingen van Union Saint-Gilloise en Kortrijk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Saint-Gilloise gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Kortrijk zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Alexander Blessin
Coach Glen De Boeck
Voorbeschouwing Union Saint-Gilloise - Kortrijk

Union Saint-Gilloise en Kortrijk treffen elkaar in de 14e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Brent Staessens en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Union Saint-Gilloise en Kortrijk in de Jupiler Pro League vond plaats op 23 april 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Union Saint-Gilloise. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Union Saint-Gilloise favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Kortrijk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Union Saint-Gilloise 4
Winst Kortrijk 0
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Union Saint-Gilloise op een 1e positie staat, terwijl we Kortrijk terugvinden op de 16e plaats.