Nabeschouwing Westerlo - OH Leuven (0-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 3 februari 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Westerlo het zaterdag 3 februari 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen OH Leuven. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - OH Leuven live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - OH Leuven (0-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Westerlo en OH Leuven is onder leiding van scheidsrechter Jan Boterberg geëindigd in een 0-3 overwinning voor OH Leuven. Na 45 minuten stond er een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. OH Leuven kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van Ezechiel Banzuzi. OH Leuven vergrootte in de 11e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Florian Miguel op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut volgde een derde treffer van OH Leuven, waarmee Mathieu Maertens zijn ploeg op een comfortabele 0-3 voorsprong zette. Daar zou het uiteindelijk ook bij blijven.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Boterberg, waardoor OH Leuven dankzij een 0-3 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Westerlo - OH Leuven 0-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - OH Leuven teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Ezechiel Banzuzi met assist van Youssef Maziz OH Leuven 0-1
11' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Florian Miguel met assist van Siebe Schrijvers OH Leuven 0-2
17' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Richie Sagrado OH Leuven
31' Wissel OH Leuven Wissel Kento Misao voor Siebe Schrijvers OH Leuven
46' Wissel Westerlo Wissel Mathias Fixelles voor Nicolas Madsen Westerlo
46' Wissel Westerlo Wissel Allahyar Sayyadmanesh voor Bryan Reynolds Westerlo
46' Wissel OH Leuven Wissel Takahiro Akimoto voor Richie Sagrado OH Leuven
59' Wissel OH Leuven Wissel Mathieu Maertens voor Youssef Maziz OH Leuven
59' Wissel OH Leuven Wissel Franco Russo voor Florian Miguel OH Leuven
60' Doelpunt OH Leuven Doelpunt Mathieu Maertens OH Leuven 0-3
64' Wissel Westerlo Wissel Nacer Chadli voor Sergiy Sydorchuk Westerlo
65' Wissel Westerlo Wissel Ravil Tagir voor Griffin Yow Westerlo
70' VAR: Afgekeurd doelpunt Goal Disallowed Afgekeurd doelpunt Goal Disallowed Westerlo
73' Wissel Westerlo Wissel Matija Frigan voor Romeo Vermant  Westerlo
74' Wissel OH Leuven Wissel Konan NDri voor Nachon Nsingi OH Leuven
75' Gele kaart OH Leuven Gele kaart voor Federico Ricca OH Leuven
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - OH Leuven
Opstellingen Westerlo - OH Leuven
De opstellingen van Westerlo en OH Leuven zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en OH Leuven zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Coach Rik Demil
Formatie 4-1-4-1
Coach Óscar García Junyent
Voorbeschouwing Westerlo - OH Leuven

Westerlo en OH Leuven treffen elkaar in de 24e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jan Boterberg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Westerlo en OH Leuven in de Jupiler Pro League vond plaats op 4 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Westerlo. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is OH Leuven favoriet. 4 keer wist de ploeg van Westerlo te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Westerlo. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Westerlo 2
Winst OH Leuven 4
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Westerlo op een 10e positie staat, terwijl we OH Leuven terugvinden op de 14e plaats.