Nabeschouwing Westerlo - RWDM (3-0) || Jupiler Pro League 2023/2024

Dinsdag 26 december 2023 - 18:30 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Westerlo het dinsdag 26 december 2023 om 18:30 uur in eigen huis op tegen RWDM. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - RWDM live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - RWDM (3-0)

Het Jupiler Pro League duel tussen Westerlo en RWDM is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 3-0 overwinning voor Westerlo. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door Griffin Yow, waarmee Westerlo met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 64e minuut voor dat Westerlo via Nicolas Madsen op 2-0 kwam te staan. In de 70e minuut moest RWDM verder met een man minder nadat Théo Defourny een rode kaart had gekregen.

Na 82 minuten was het Théo Gécé die de bal in eigen doel werkte, waardoor Westerlo op 3-0 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim Smet, waardoor Westerlo dankzij een 3-0 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Westerlo - RWDM 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - RWDM teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Westerlo Doelpunt Griffin Yow Westerlo 1-0
46' Wissel Westerlo Wissel Emin Bayram voor Ravil Tagir Westerlo
62' Bryan Reynolds Westerlo
64' Penalty Westerlo Penalty Nicolas Madsen Westerlo 2-0
69' Théo Defourny RWDM
70' Rode kaart RWDM Rode kaart voor Théo Defourny RWDM
74' Wissel RWDM Wissel Théo Gécé voor Florent Sanchez Da Silva RWDM
74' Wissel RWDM Wissel Guillaume Hubert voor Xavier Mercier RWDM
82' Eigen doelpunt Westerlo Eigen doelpunt Théo Gécé Westerlo 3-0
85' Wissel Westerlo Wissel Lucas Stassin voor Thomas Van den Keybus Westerlo
86' Wissel RWDM Wissel Matteo Wouter Vandendaele voor Youssouf Koné RWDM
86' Wissel RWDM Wissel Romildo Del Piage voor Pathé Mboup RWDM
90' Wissel Westerlo Wissel Edisson Jordanov voor Bryan Reynolds Westerlo
92' Wissel Westerlo Wissel Lukas Van Eenoo voor Arthur Piedfort Westerlo
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - RWDM
Opstellingen Westerlo - RWDM
De opstellingen van Westerlo en RWDM zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en RWDM zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.