Nabeschouwing Westerlo - Standard Luik (3-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zaterdag 20 april 2024 - 18:15 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Westerlo het zaterdag 20 april 2024 om 18:15 uur in eigen huis op tegen Standard Luik. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - Standard Luik live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - Standard Luik (3-3)

De Jupiler Pro League 2023/2024 wedstrijd tussen Westerlo en Standard Luik geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Wilfried Kanga, waarmee Standard Liège met 0-1 de leiding nam. Westerlo kwam in de 29e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Frigan, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 49e minuut zette Lucas Stassin zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Westerlo de leiding in de wedstrijd nam.

G. Yow zette Westerlo even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Simon Bourdeaud'hui toegekende penalty wist te benutten. In de 78e minuut kwam Standard Liège weer dichterbij, nadat Steven Alzate de stand terug wist te brengen naar 3-2. In de blessuretijd van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor Standard Liège. Het was Konstantinos Laifis die in de 94e minuut het belangrijke doelpunt maakte, waarmee de stand weer gelijk werd: 3-3.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Simon Bourdeaud'hui bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Westerlo - Standard Luik 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - Standard Luik teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Wilfried Kanga met assist van Kelvin Yeboah Standard Liège 0-1
29' Doelpunt Westerlo Doelpunt M. Frigan met assist van R. Tagir Westerlo 1-1
49' Doelpunt Westerlo Doelpunt Lucas Stassin met assist van G. Yow Westerlo 2-1
59' Penalty Westerlo Penalty G. Yow Westerlo 3-1
62' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor B. Reynolds Westerlo
64' Wissel Standard Liège Wissel Steven Alzate voor Hakim Sahabo Standard Liège
64' Wissel Standard Liège Wissel Kamal Sowah voor Jonathan Panzo Standard Liège
70' Wissel Westerlo Wissel Allahyar Sayyadmanesh voor G. Yow Westerlo
71' Wissel Westerlo Wissel Karol Borys voor M. Frigan Westerlo
73' Gele kaart Standard Liège Gele kaart voor Hayao Kawabe Standard Liège
78' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Steven Alzate met assist van William Balikwisha Standard Liège 3-2
81' Wissel Westerlo Wissel R. Smekens voor J. Alcócer Westerlo
87' Wissel Standard Liège Wissel Gilles Dewaele voor William Balikwisha Standard Liège
87' Wissel Standard Liège Wissel Seydou Fini voor C. Çanak Standard Liège
94' Doelpunt Standard Liège Doelpunt Konstantinos Laifis met assist van Hayao Kawabe Standard Liège 3-3
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - Standard Luik
Opstellingen Westerlo - Standard Luik
De opstellingen van Westerlo en Standard Luik zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Standard Luik zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.