Nabeschouwing Westerlo - Union Saint-Gilloise (1-3) || Jupiler Pro League 2023/2024

Zondag 29 oktober 2023 - 16:00 uur

In de Jupiler Pro League 2023/2024 neemt Westerlo het zondag 29 oktober 2023 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Union Saint-Gilloise. De wedstrijd wordt gespeeld in Het Kuipje in Westerlo.

Via de Westerlo - Union Saint-Gilloise live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Westerlo - Union Saint-Gilloise (1-3)

Het Jupiler Pro League duel tussen Westerlo en Union Saint-Gilloise is onder leiding van scheidsrechter Wim Smet geëindigd in een 1-3 overwinning voor Union Saint-Gilloise. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 11e minuut door Erdon Daci, waarmee Westerlo met 1-0 de leiding nam. Union Saint-Gilloise kwam in de 33e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Loic Lapoussin, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 56e minuut zette Dennis Eckert Ayensa zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Union Saint-Gilloise de leiding in de wedstrijd nam.

Na 88 minuten werd de voorsprong voor Union Saint-Gilloise vergroot nadat Mohamed Amoura de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Union Saint-Gilloise.

LIVE Westerlo - Union Saint-Gilloise 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Westerlo - Union Saint-Gilloise teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Doelpunt Westerlo Doelpunt Erdon Daci met assist van Griffin Yow Westerlo 1-0
33' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Loic Lapoussin Union Saint-Gilloise 1-1
56' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Dennis Eckert Ayensa Union Saint-Gilloise 1-2
59' Gele kaart Union Saint-Gilloise Gele kaart voor Christian Burgess Union Saint-Gilloise
61' Gele kaart Westerlo Gele kaart voor Tuur Rommens Westerlo
62' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Mohamed Amoura voor Noah Sadiki Union Saint-Gilloise
66' Wissel Westerlo Wissel Matija Frigan voor Lucas Stassin Westerlo
67' Wissel Westerlo Wissel Kyan Vaesen voor Tuur Rommens Westerlo
72' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Jean Thierry Lazare Amani voor Mathias Rasmussen Union Saint-Gilloise
72' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Casper Terho voor Alessio Castro-Montes Union Saint-Gilloise
76' Wissel Westerlo Wissel Nacer Chadli voor Erdon Daci Westerlo
86' Wissel Union Saint-Gilloise Wissel Elton Kabangu voor Dennis Eckert Ayensa Union Saint-Gilloise
88' Doelpunt Union Saint-Gilloise Doelpunt Mohamed Amoura met assist van Elton Kabangu Union Saint-Gilloise 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Westerlo - Union Saint-Gilloise
Opstellingen Westerlo - Union Saint-Gilloise
De opstellingen van Westerlo en Union Saint-Gilloise zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Westerlo gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Union Saint-Gilloise zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Jonas De Roeck
Coach Alexander Blessin
Voorbeschouwing Westerlo - Union Saint-Gilloise

Westerlo en Union Saint-Gilloise treffen elkaar in de 12e speelronde van de Jupiler Pro League van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Wim Smet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Westerlo en Union Saint-Gilloise in de Jupiler Pro League vond plaats op 25 februari 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Westerlo. Op basis van de afgelopen 2 duels tussen beide ploegen is Westerlo favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Union Saint-Gilloise slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Westerlo 1
Winst Union Saint-Gilloise 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Westerlo op een 16e positie staat, terwijl we Union Saint-Gilloise terugvinden op de 1e plaats.