Nabeschouwing Motherwell - Aberdeen (1-2) || Schotse Premiership 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 16:00 uur

In de Schotse Premiership 2022/2023 neemt Motherwell het zaterdag 22 oktober 2022 om 16:00 uur in eigen huis op tegen Aberdeen. De wedstrijd wordt gespeeld in Fir Park in Motherwell.

Via de Motherwell - Aberdeen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Motherwell - Aberdeen (1-2)

Het Schotse Premiership duel tussen Motherwell en Aberdeen is onder leiding van scheidsrechter Euan Anderson geëindigd in een 1-2 overwinning voor Aberdeen. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Aberdeen kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van B. Miovski. Motherwell kwam in de 55e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. McKinstry, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 68e minuut zette Duk zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Aberdeen de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Euan Anderson, waardoor Aberdeen dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Motherwell - Aberdeen 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Motherwell - Aberdeen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Aberdeen Doelpunt B. Miovski met assist van C. Barron Aberdeen 0-1
13' VAR: Afgekeurd doelpunt Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Aberdeen
33' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor Duk Aberdeen
44' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor R. Lamie Motherwell
46' Wissel Motherwell Wissel C. Shields voor R. Tierney Motherwell
52' Gele kaart Aberdeen Gele kaart voor B. Miovski Aberdeen
53' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor B. Spittal Motherwell
55' Doelpunt Motherwell Doelpunt S. McKinstry met assist van C. Shields Motherwell 1-1
68' Doelpunt Aberdeen Doelpunt Duk met assist van J. MacKenzie Aberdeen 1-2
72' Wissel Motherwell Wissel D. Cornelius voor C. Slattery Motherwell
77' Wissel Motherwell Wissel S. ODonnell voor P. McGinn Motherwell
77' Wissel Aberdeen Wissel M. Kennedy voor Duk Aberdeen
84' Wissel Aberdeen Wissel V. Besuijen voor L. Clarkson Aberdeen
85' Wissel Aberdeen Wissel M. Watkins voor B. Miovski Aberdeen
91' Gele kaart Motherwell Gele kaart voor S. Goss Motherwell
Video hoogtepunten en samenvatting Motherwell - Aberdeen
Opstellingen Motherwell - Aberdeen
De opstellingen van Motherwell en Aberdeen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Motherwell gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Aberdeen zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.