Nabeschouwing Bologna - Napoli (1-7) || Serie A 2016/2017

Zaterdag 4 februari 2017 - 20:45 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Bologna het zaterdag 4 februari 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Renato Dall'Ara in Bologna.

Via de Bologna - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bologna - Napoli (1-7)

Het Serie A duel tussen Bologna en Napoli is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 1-7 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-4 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-7 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 4e minuut dacht Napoli op voorsprong te komen via een doelpunt van M. Hamšík. Helaas voor Napoli werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 6e minuut was het Napoli dat via L. Insigne dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Davide Massa. In de 26e minuut kreeg José Callejón van Napoli voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Napoli de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 32e minuut werd A. Masina van Bologna met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Bologna het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. Na 33 minuten spelen wist Napoli via D. Mertens de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Davide Massa. In de 36e minuut scoorde V. Torosidis namens Bologna. Scheidsrechter Davide Massa besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef. In de 43e minuut leek D. Mertens te scoren voor Napoli, maar helaas voor hen werd het doelpunt afgekeurd door arbiter Davide Massa. In de 70e minuut leek M. Hamšík te scoren voor Napoli, maar scheidsrechter Davide Massa besloot het doelpunt af te keuren. In de 74e minuut leek M. Hamšík te scoren voor Napoli, maar scheidsrechter Davide Massa besloot het doelpunt af te keuren.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Davide Massa niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-7 eindstand.

LIVE Bologna - Napoli 1-7

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bologna - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Hamšík met assist van José Callejón Napoli
6' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van P. Zieliński Napoli
11' Gele kaart Bologna Gele kaart voor E. Pulgar Bologna
20' Gele kaart Napoli Gele kaart voor A. Diawara Napoli
24' Gele kaart Napoli Gele kaart voor José Callejón Napoli
26' Tweede gele kaart Napoli Tweede gele kaart voor José Callejón Napoli
32' Rode kaart Bologna Rode kaart voor A. Masina Bologna
33' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens Napoli
36' Doelpunt Bologna Doelpunt V. Torosidis Bologna
43' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van P. Zieliński Napoli
46' Wissel Bologna Wissel S. Verdi voor L. Rizzo Bologna
61' Gele kaart Bologna Gele kaart voor D. Maietta Bologna
62' Wissel Napoli Wissel Allan voor A. Diawara Napoli
68' Wissel Bologna Wissel B. Petković voor M. Destro Bologna
70' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Hamšík met assist van D. Mertens Napoli
73' Wissel Napoli Wissel E. Giaccherini voor P. Zieliński Napoli
74' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Hamšík met assist van F. Ghoulam Napoli
75' Gele kaart Napoli Gele kaart voor E. Hysaj Napoli
80' Wissel Bologna Wissel Angelo Da Costa voor A. Mirante Bologna
80' Wissel Napoli Wissel M. Rog voor L. Insigne Napoli
90' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens met assist van Allan Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Bologna - Napoli
Opstellingen Bologna - Napoli
De opstellingen van Bologna en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bologna gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Bologna - Napoli

Bologna en Napoli treffen elkaar in de 23e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bologna en Napoli in de Serie A vond plaats op 17 september 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 8 keer wist de ploeg van Bologna te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Bologna. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.