Nabeschouwing Empoli - Sampdoria (0-1) || Serie A 2016/2017

Zondag 21 augustus 2016 - 20:45 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Empoli het zondag 21 augustus 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Carlo Castellani in Empoli.

Via de Empoli - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Empoli - Sampdoria (0-1)

Het Serie A duel tussen Empoli en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Maurizio Mariani geëindigd in een 0-1 overwinning voor Sampdoria. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

In de 37e minuut dacht Sampdoria op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Muriel. Helaas voor Sampdoria werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 84e minuut moest M. Maccarone van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Maurizio Mariani een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Empoli verder met een speler minder.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Maurizio Mariani niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 0-1 eindstand.

LIVE Empoli - Sampdoria 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Empoli - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Doelpunt Sampdoria Doelpunt L. Muriel met assist van R. Álvarez Sampdoria
46' Wissel Empoli Wissel R. Krunić voor A. Tello Empoli
60' Wissel Empoli Wissel D. Croce voor R. Maiello Empoli
61' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor K. Linetty Sampdoria
61' Wissel Sampdoria Wissel P. Schick voor R. Álvarez Sampdoria
68' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor É. Barreto Sampdoria
75' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor D. Pavlovic Sampdoria
75' Wissel Sampdoria Wissel A. Budimir voor L. Muriel Sampdoria
77' Gele kaart Empoli Gele kaart voor M. Büchel Empoli
81' Wissel Empoli Wissel A. Gilardino voor M. Büchel Empoli
84' Rode kaart Empoli Rode kaart voor M. Maccarone Empoli
85' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor E. Viviano Sampdoria
86' Gele kaart Empoli Gele kaart voor R. Saponara Empoli
86' Wissel Sampdoria Wissel M. Eramo voor É. Barreto Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Empoli - Sampdoria
Opstellingen Empoli - Sampdoria
De opstellingen van Empoli en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Empoli gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Empoli - Sampdoria

Empoli en Sampdoria treffen elkaar in de 1e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Maurizio Mariani en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Serie A seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

De vorige ontmoeting tussen Empoli en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 12 maart 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide teams is Sampdoria favoriet. 4 keer wist de ploeg van Empoli te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Empoli. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.