Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (3-3) || Serie A 2016/2017

Donderdag 22 december 2016 - 20:45 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Fiorentina het donderdag 22 december 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Napoli. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Artemio Franchi in Firenze.

Via de Fiorentina - Napoli live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Fiorentina - Napoli (3-3)

De Serie A 2016/2017 wedstrijd tussen Fiorentina en Napoli geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

In de 24e minuut dacht Napoli op voorsprong te komen via een doelpunt van L. Insigne. Helaas voor Napoli werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 51e minuut was het Fiorentina dat via F. Bernardeschi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paolo Tagliavento. D. Mertens dacht na 68 minuten te scoren voor Napoli, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 69e minuut scoorde Fiorentina via F. Bernardeschi, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 82 minuten spelen wist Fiorentina via M. Zárate de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Paolo Tagliavento. In de 94e minuut scoorde M. Gabbiadini namens Napoli. Scheidsrechter Paolo Tagliavento besloot echter om het doelpunt ongeldig te verklaren, waardoor de stand op het scorebord onveranderd bleef.

Kort daarna blies scheidsrechter Paolo Tagliavento voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-3 eindresultaat.

LIVE Fiorentina - Napoli 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Fiorentina - Napoli teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Albiol Napoli
3' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Kalinić Fiorentina
24' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Insigne met assist van M. Hamšík Napoli
43' Wissel Napoli Wissel N. Maksimović voor V. Chiricheș Napoli
48' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor M. Olivera Fiorentina
46' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Pepe Reina Napoli
50' Gele kaart Napoli Gele kaart voor N. Maksimović Napoli
51' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Bernardeschi Fiorentina
53' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor N. Tomović Fiorentina
68' Doelpunt Napoli Doelpunt D. Mertens Napoli
69' Doelpunt Fiorentina Doelpunt F. Bernardeschi met assist van S. Cristóforo Fiorentina
70' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor F. Bernardeschi Fiorentina
70' Wissel Napoli Wissel Allan voor P. Zieliński Napoli
73' Wissel Fiorentina Wissel C. Sánchez voor M. Badelj Fiorentina
73' Wissel Fiorentina Wissel M. Zárate voor S. Cristóforo Fiorentina
82' Doelpunt Fiorentina Doelpunt M. Zárate met assist van F. Bernardeschi Fiorentina
83' Gele kaart Fiorentina Gele kaart voor M. Zárate Fiorentina
86' Wissel Napoli Wissel M. Gabbiadini voor A. Diawara Napoli
87' Wissel Fiorentina Wissel K. Diks voor F. Chiesa Fiorentina
94' Penalty Napoli Penalty M. Gabbiadini Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Fiorentina - Napoli
Opstellingen Fiorentina - Napoli
De opstellingen van Fiorentina en Napoli zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Fiorentina gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Napoli zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Fiorentina - Napoli

Fiorentina en Napoli treffen elkaar in de 18e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Paolo Tagliavento en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Fiorentina en Napoli in de Serie A vond plaats op 29 februari 2016 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Napoli favoriet. 9 keer wist de ploeg van Fiorentina te winnen, tegenover 4 winstpartijen voor Fiorentina. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.