Nabeschouwing Napoli - Bologna (3-1) || Serie A 2016/2017

Zaterdag 17 september 2016 - 20:45 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Napoli het zaterdag 17 september 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bologna. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Bologna live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Bologna (3-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Bologna is onder leiding van scheidsrechter Daniele Doveri geëindigd in een 3-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 14e minuut dacht Napoli op voorsprong te komen via een doelpunt van José Callejón. Helaas voor Napoli werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 56e minuut was het Bologna dat via S. Verdi dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Daniele Doveri. A. Milik dacht na 67 minuten te scoren voor Napoli, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 78e minuut scoorde Napoli via A. Milik, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. In de 81e minuut werd E. Krafth van Bologna met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor Napoli met een speler minder het resterende gedeelte van de wedstrijd moest vervolgen.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Daniele Doveri niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-1 eindstand.

LIVE Napoli - Bologna 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Bologna teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Gele kaart Bologna Gele kaart voor S. Taïder Bologna
14' Doelpunt Napoli Doelpunt José Callejón met assist van L. Insigne Napoli
56' Doelpunt Bologna Doelpunt S. Verdi met assist van Á. Nagy Bologna
61' Wissel Napoli Wissel A. Milik voor M. Gabbiadini Napoli
61' Wissel Bologna Wissel G. Donsah voor Á. Nagy Bologna
67' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Milik met assist van M. Hamšík Napoli
67' Wissel Napoli Wissel F. Ghoulam voor I. Strinić Napoli
74' Wissel Napoli Wissel Allan voor Jorginho Napoli
74' Wissel Bologna Wissel L. Rizzo voor L. Krejčí Bologna
78' Doelpunt Napoli Doelpunt A. Milik met assist van Allan Napoli
81' Rode kaart Bologna Rode kaart voor E. Krafth Bologna
83' Wissel Bologna Wissel A. Masina voor V. Torosidis Bologna
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Bologna
Opstellingen Napoli - Bologna
De opstellingen van Napoli en Bologna zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bologna zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Bologna

Napoli en Bologna treffen elkaar in de 4e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Doveri en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Bologna in de Serie A vond plaats op 19 april 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 14 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 7 keer te winnen, terwijl Bologna slechts 4 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.