Nabeschouwing Napoli - Roma (1-3) || Serie A 2016/2017

Zaterdag 15 oktober 2016 - 15:00 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Napoli het zaterdag 15 oktober 2016 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Roma. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Roma live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Roma (1-3)

Het Serie A duel tussen Napoli en Roma is onder leiding van scheidsrechter Daniele Orsato geëindigd in een 1-3 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

In de 43e minuut dacht Roma op voorsprong te komen via een doelpunt van E. Džeko. Helaas voor Roma werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 54e minuut was het Roma dat via E. Džeko dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Daniele Orsato. K. Koulibaly dacht na 58 minuten te scoren voor Napoli, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 85e minuut scoorde Roma via Mohamed Salah, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Aan het einde van de tweede helft zat er voor scheidsrechter Daniele Orsato niets anders op dan voor de laatste keer af te fluiten, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-3 eindstand.

LIVE Napoli - Roma 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Roma teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

43' Doelpunt Roma Doelpunt E. Džeko met assist van Mohamed Salah Roma
46' Gele kaart Roma Gele kaart voor L. Paredes Roma
50' Gele kaart Roma Gele kaart voor Juan Jesus Roma
53' Gele kaart Napoli Gele kaart voor D. Mertens Napoli
54' Doelpunt Roma Doelpunt E. Džeko met assist van A. Florenzi Roma
56' Wissel Napoli Wissel D. Mertens voor M. Gabbiadini Napoli
58' Doelpunt Napoli Doelpunt K. Koulibaly met assist van F. Ghoulam Napoli
71' Wissel Roma Wissel Emerson voor Juan Jesus Roma
76' Wissel Napoli Wissel O. El Kaddouri voor José Callejón Napoli
79' Wissel Roma Wissel S. El Shaarawy voor R. Nainggolan Roma
81' Wissel Napoli Wissel P. Zieliński voor M. Hamšík Napoli
83' Gele kaart Roma Gele kaart voor E. Džeko Roma
85' Doelpunt Roma Doelpunt Mohamed Salah met assist van D. De Rossi Roma
85' Gele kaart Napoli Gele kaart voor Allan Napoli
91' Wissel Roma Wissel Gerson voor D. Perotti Roma
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Roma
Opstellingen Napoli - Roma
De opstellingen van Napoli en Roma zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Roma zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Roma

Napoli en Roma treffen elkaar in de 8e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Roma in de Serie A vond plaats op 25 april 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide teams is Roma favoriet. 8 keer wist de ploeg van Napoli te winnen, tegenover 5 winstpartijen voor Napoli. 5 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.