Nabeschouwing Napoli - Sampdoria (2-1) || Serie A 2016/2017

Zaterdag 7 januari 2017 - 20:45 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Napoli het zaterdag 7 januari 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Diego Armando Maradona in Naples.

Via de Napoli - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Napoli - Sampdoria (2-1)

Het Serie A duel tussen Napoli en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Marco Di Bello geëindigd in een 2-1 overwinning voor Napoli. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 30e minuut dacht Sampdoria op voorsprong te komen via een doelpunt van E. Hysaj. Helaas voor Sampdoria werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 61e minuut kreeg M. Silvestre van Sampdoria voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Sampdoria de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. M. Gabbiadini dacht na 77 minuten te scoren voor Napoli, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 95e minuut scoorde Napoli via L. Tonelli, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Kort daarna blies scheidsrechter Marco Di Bello voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 2-1 eindresultaat.

LIVE Napoli - Sampdoria 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Napoli - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Eigen doelpunt Sampdoria Eigen doelpunt E. Hysaj Sampdoria
51' Wissel Sampdoria Wissel L. Muriel voor F. Quagliarella Sampdoria
54' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor M. Silvestre Sampdoria
59' Wissel Napoli Wissel P. Zieliński voor Allan Napoli
61' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor M. Silvestre Sampdoria
64' Wissel Sampdoria Wissel Dodô voor P. Schick Sampdoria
69' Gele kaart Napoli Gele kaart voor E. Hysaj Napoli
72' Wissel Napoli Wissel M. Gabbiadini voor Jorginho Napoli
76' Wissel Sampdoria Wissel K. Linetty voor D. Praet Sampdoria
77' Doelpunt Napoli Doelpunt M. Gabbiadini met assist van José Callejón Napoli
95' Doelpunt Napoli Doelpunt L. Tonelli met assist van I. Strinić Napoli
Video hoogtepunten en samenvatting Napoli - Sampdoria
Opstellingen Napoli - Sampdoria
De opstellingen van Napoli en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Napoli gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Napoli - Sampdoria

Napoli en Sampdoria treffen elkaar in de 19e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Di Bello en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Napoli en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 24 januari 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Napoli. Op basis van de afgelopen 15 duels tussen beide ploegen is Napoli favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.