Nabeschouwing Roma - Sampdoria (3-2) || Serie A 2016/2017

Zondag 11 september 2016 - 15:00 uur

In de Serie A 2016/2017 neemt Roma het zondag 11 september 2016 om 15:00 uur in eigen huis op tegen Sampdoria. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadio Olimpico in Roma.

Via de Roma - Sampdoria live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Roma - Sampdoria (3-2)

Het Serie A duel tussen Roma en Sampdoria is onder leiding van scheidsrechter Piero Giacomelli geëindigd in een 3-2 overwinning voor Roma. Na 45 minuten stond er een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 8e minuut dacht Roma op voorsprong te komen via een doelpunt van Mohamed Salah. Helaas voor Roma werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 18e minuut was het Sampdoria dat via L. Muriel dacht te scoren, het doelpunt werd echter afgekeurd door scheidsrechter Piero Giacomelli. F. Quagliarella dacht na 41 minuten te scoren voor Sampdoria, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd. In de 61e minuut scoorde Roma via E. Džeko, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd. Na 93 minuten spelen wist Roma via F. Totti de bal in het doel te krijgen. De goal werd echter afgekeurd door scheidsrechter Piero Giacomelli. Na 95 minuten kon R. Álvarez van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Sampdoria het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Kort daarna blies scheidsrechter Piero Giacomelli voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 3-2 eindresultaat.

LIVE Roma - Sampdoria 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Roma - Sampdoria teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Doelpunt Roma Doelpunt Mohamed Salah met assist van D. Perotti Roma
18' Doelpunt Sampdoria Doelpunt L. Muriel met assist van V. Regini Sampdoria
41' Doelpunt Sampdoria Doelpunt F. Quagliarella met assist van R. Álvarez Sampdoria
46' Wissel Roma Wissel E. Džeko voor S. El Shaarawy Roma
46' Wissel Roma Wissel F. Totti voor D. Perotti Roma
46' Wissel Sampdoria Wissel Dodô voor D. Pavlovic Sampdoria
61' Doelpunt Roma Doelpunt E. Džeko met assist van F. Totti Roma
62' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor J. Sala Sampdoria
62' Wissel Sampdoria Wissel A. Budimir voor L. Muriel Sampdoria
70' Gele kaart Roma Gele kaart voor D. De Rossi Roma
78' Gele kaart Roma Gele kaart voor Juan Jesus Roma
80' Wissel Sampdoria Wissel M. Škriniar voor Dodô Sampdoria
85' Wissel Roma Wissel J. Iturbe voor R. Nainggolan Roma
93' Penalty Roma Penalty F. Totti Roma
92' Gele kaart Sampdoria Gele kaart voor R. Álvarez Sampdoria
95' Tweede gele kaart Sampdoria Tweede gele kaart voor R. Álvarez Sampdoria
Video hoogtepunten en samenvatting Roma - Sampdoria
Opstellingen Roma - Sampdoria
De opstellingen van Roma en Sampdoria zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Roma gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Sampdoria zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.
Voorbeschouwing Roma - Sampdoria

Roma en Sampdoria treffen elkaar in de 3e speelronde van de Serie A van het seizoen 2016/2017. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Piero Giacomelli en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Roma en Sampdoria in de Serie A vond plaats op 7 februari 2016 en dat duel eindigde in een overwinning voor Roma. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide ploegen is Roma favoriet. De thuisploeg wist 9 keer te winnen, terwijl Sampdoria slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.