Nabeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg (1-0) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 29 februari 2020 - 15:30 uur



In de Bundesliga 2019/2020 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 29 februari 2020 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg (1-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Robert Hartmann geëindigd in een 1-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door J. Sancho, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Uiteindelijk bleek dit één van de weinige hoogtepunten van de wedstrijd te zijn, want beide ploegen wisten maar moeizaam echt grote kansen te creëren.

In de tweede helft werd uiteindelijk niet meer gescoord, waardoor de wedstrijd eindigde in een kleine 1-0 overwinning in het voordeel van Borussia Dortmund.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Freiburg
Goals
1
0
Balbezit
64%
36%
Gele kaarten
1
0
Schoten totaal
16
15
Schoten op doel
2
3
Aanvallen
144
84
Gevaarlijke aanvallen
48
34
Passes
791
425
Overtredingen
5
9
Buitenspel
1
1
Corners
6
4
Wissels
3
3
LIVE Borussia Dortmund - Freiburg 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
15' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van T. Hazard Borussia Dortmund 1-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Akanji voor M. Hummels Borussia Dortmund
46' Wissel SC Freiburg Wissel Y. Keitel voor J. Haberer SC Freiburg
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Haaland voor J. Brandt Borussia Dortmund
68' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor E. Can Borussia Dortmund
70' Wissel SC Freiburg Wissel L. Holer voor R. Sallai SC Freiburg
80' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Reyna voor T. Hazard Borussia Dortmund
86' Wissel SC Freiburg Wissel N. Schlotterbeck voor D. Heintz SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Freiburg
Opstellingen Borussia Dortmund - Freiburg
De opstellingen van Borussia Dortmund en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Freiburg zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Lucien Favre
Formatie 3-4-2-1
Coach Christian Streich
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg

Borussia Dortmund en Freiburg treffen elkaar in de 24e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Hartmann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 5 oktober 2019 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 18 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 15 keer te winnen, terwijl Freiburg slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 15
Winst Freiburg 0
Gelijkspel 3
Totaal 18

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 3e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 9e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Borussia Dortmund - Freiburg Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Freiburg Live Borussia Dortmund - Freiburg Live Borussia Dortmund - Freiburg kijken Borussia Dortmund - Freiburg kijken Live Borussia Dortmund - Freiburg stream Borussia Dortmund - Freiburg Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Freiburg Uitslag Borussia Dortmund - Freiburg Statistieken Borussia Dortmund - Freiburg Bundesliga 2019/2020 Borussia Dortmund - Freiburg wedden Borussia Dortmund - Freiburg gokken Borussia Dortmund - Freiburg Unibet