Nabeschouwing Borussia Dortmund - Union Berlin (5-0) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 1 februari 2020 - 15:30 uur



In de Bundesliga 2019/2020 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 1 februari 2020 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Union Berlin (5-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Benjamin Cortus geëindigd in een 5-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door J. Sancho, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 18e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. B. Haaland op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Door een benutte penalty kwam Borussia Dortmund vervolgens op 3-0. Het was M. Reus die vanaf 11 meter wist te scoren in de 68e minuut.

Ook na de derde treffer nam Borussia Dortmund geen gas terug, waardoor in de 70e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van A. Witsel. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Borussia Dortmund. Deze werd gescoord door E. B. Haaland in de 76e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benjamin Cortus en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Union Berlin
Goals
5
0
Balbezit
65%
35%
Gele kaarten
0
1
Schoten totaal
13
6
Schoten op doel
7
1
Aanvallen
113
87
Gevaarlijke aanvallen
28
32
Passes
711
359
Overtredingen
7
8
Buitenspel
2
0
Corners
5
3
Wissels
3
3
LIVE Borussia Dortmund - Union Berlin 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
13' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van R. Guerreiro Borussia Dortmund 1-0
18' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. B. Haaland Borussia Dortmund 2-0
59' Wissel FC Union Berlin Wissel S. Becker voor Y. Malli FC Union Berlin
64' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor M. Friedrich FC Union Berlin
64' Wissel Borussia Dortmund Wissel D. Zagadou voor A. Hakimi Borussia Dortmund
68' Penalty Borussia Dortmund Penalty M. Reus Borussia Dortmund 3-0
68' Wissel FC Union Berlin Wissel G. Promel voor C. Gentner FC Union Berlin
70' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Witsel met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 4-0
71' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor M. Reus Borussia Dortmund
74' Wissel FC Union Berlin Wissel J. Ryerson voor C. Trimmel FC Union Berlin
76' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. B. Haaland met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 5-0
77' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Reyna voor E. B. Haaland Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Union Berlin
Opstellingen Borussia Dortmund - Union Berlin
De opstellingen van Borussia Dortmund en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Lucien Favre
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
35 Marwin Hitz K
18 Leonardo Julián Balerdi Rossa V
29 Marcel Schmelzer V
14 Nico Schulz V
2 Dan-Axel Zagadou V
10 Mario Götze M
32 Giovanni Reyna M
23 Thorgan Hazard M
8 Mahmoud Dahoud M
Formatie 3-4-2-1
Coach Urs Fischer
Wissels Union Berlin
# Speler Pos.
35 Moritz Nicolas K
14 Ken Reichel V
21 Grischa Prömel M
6 Julian Ryerson M
29 Michael Parensen M
27 Sheraldo Becker A
11 Anthony Ujah A
9 Sebastian Polter A
32 Marcus Ingvartsen A
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Union Berlin

Borussia Dortmund en Union Berlin treffen elkaar in de 20e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benjamin Cortus en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Union Berlin in de Bundesliga vond plaats op 31 augustus 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Union Berlin. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Union Berlin favoriet. 1 keer wist de ploeg van Borussia Dortmund te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Borussia Dortmund. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 0
Winst Union Berlin 1
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 4e positie staat, terwijl we Union Berlin terugvinden op de 11e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is regenachtig.

Tags
Borussia Dortmund - Union Berlin Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Union Berlin Live Borussia Dortmund - Union Berlin Live Borussia Dortmund - Union Berlin kijken Borussia Dortmund - Union Berlin kijken Live Borussia Dortmund - Union Berlin stream Borussia Dortmund - Union Berlin Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Union Berlin Uitslag Borussia Dortmund - Union Berlin Statistieken Borussia Dortmund - Union Berlin Bundesliga 2019/2020 Borussia Dortmund - Union Berlin wedden Borussia Dortmund - Union Berlin gokken Borussia Dortmund - Union Berlin Unibet