Nabeschouwing Köln - Borussia Dortmund (1-3) || Bundesliga 2019/2020

Vrijdag 23 augustus 2019 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Köln het vrijdag 23 augustus 2019 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Borussia Dortmund (1-3)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 1-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door D. Drexler, waarmee FC Köln met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Sancho, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 86e minuut zette A. Hakimi zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam.

Na 94 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat P. Alcacer de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Köln - Borussia Dortmund 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt FC Köln Doelpunt D. Drexler met assist van E. Skhiri FC Köln 1-0
46' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor B. Verstraete FC Köln
55' Wissel FC Köln Wissel S. Terodde voor J. Cordoba FC Köln
58' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor L. Piszczek Borussia Dortmund
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Hakimi voor N. Schulz Borussia Dortmund
62' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor J. Weigl Borussia Dortmund
70' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Sancho met assist van T. Hazard Borussia Dortmund 1-1
73' Wissel FC Köln Wissel F. Kainz voor K. Schindler FC Köln
81' Wissel FC Köln Wissel M. Hoger voor A. Modeste FC Köln
85' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bruun Larsen voor T. Hazard Borussia Dortmund
86' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Hakimi met assist van L. Piszczek Borussia Dortmund 1-2
90' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor K. Ehizibue FC Köln
94' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt P. Alcacer met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Borussia Dortmund
Opstellingen Köln - Borussia Dortmund
De opstellingen van Köln en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.