Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Köln (4-1) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 23 november 2019 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 23 november 2019 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Köln (4-1)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Köln is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 4-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door T. Werner, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 32e minuut voor dat RB Leipzig via E. Forsberg op 2-0 kwam te staan. In de 37e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee K. Laimer zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 39 minuten deed R. Czichos iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FC Köln werd verkleind tot 3-1. Er viel tenslotte ook nog een vijfde en laatste doelpunt in deze wedstrijd. In de 79e minuut wist E. Forsberg namens RB Leipzig de eindstand op het scorebord te zetten: 4-1.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Schröder en eindigde de wedstrijd dus met een 4-1 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Köln 4-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

22' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner met assist van C. Nkunku RB Leipzig 1-0
32' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 2-0
37' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt K. Laimer RB Leipzig 3-0
39' Doelpunt FC Köln Doelpunt R. Czichos met assist van B. Verstraete FC Köln 3-1
46' Wissel FC Köln Wissel F. Kainz voor E. Skhiri FC Köln
59' Wissel FC Köln Wissel M. Risse voor K. Schindler FC Köln
66' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor F. Kainz FC Köln
70' Wissel FC Köln Wissel S. Terodde voor M. Hoger FC Köln
76' Wissel RB Leipzig Wissel P. Schick voor C. Nkunku RB Leipzig
79' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt E. Forsberg RB Leipzig 4-1
80' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor E. Forsberg RB Leipzig
82' Wissel RB Leipzig Wissel M. Saracchi voor M. Halstenberg RB Leipzig
86' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor B. Verstraete FC Köln
89' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor S. Terodde FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Köln
Opstellingen Red Bull Leipzig - Köln
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-2-2 formatie en Köln zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Formatie 4-2-2-2
Coach Julian Nagelsmann
Coach Markus Gisdol
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Köln

Red Bull Leipzig en Köln treffen elkaar in de 12e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2019/2020. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Schröder en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Köln in de Bundesliga vond plaats op 25 februari 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Köln. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 2 keer te winnen, terwijl Köln slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 2
Winst Köln 1
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 2e positie staat, terwijl we Köln terugvinden op de 17e plaats.