Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Union Berlin (3-1) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 18 januari 2020 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 18 januari 2020 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Union Berlin (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Bastian Dankert geëindigd in een 3-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door M. Bulter, waarmee FC Union Berlin met 0-1 de leiding nam. RB Leipzig kwam in de 51e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van T. Werner, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 57e minuut zette M. Sabitzer zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee RB Leipzig de leiding in de wedstrijd nam.

Na 83 minuten werd de voorsprong voor RB Leipzig vergroot nadat T. Werner de 3-1 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Red Bull Leipzig.

LIVE Red Bull Leipzig - Union Berlin 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt M. Bulter met assist van S. Andersson FC Union Berlin 0-1
51' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner RB Leipzig 1-1
57' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt M. Sabitzer RB Leipzig 2-1
60' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor S. Andersson FC Union Berlin
68' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor P. Schick RB Leipzig
71' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor J. Ryerson FC Union Berlin
71' Wissel FC Union Berlin Wissel Y. Malli voor M. Ingvartsen FC Union Berlin
75' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Ujah voor S. Andersson FC Union Berlin
79' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor C. Nkunku RB Leipzig
80' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor M. Parensen FC Union Berlin
82' Wissel FC Union Berlin Wissel S. Polter voor M. Parensen FC Union Berlin
83' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner met assist van M. Sabitzer RB Leipzig 3-1
86' Wissel RB Leipzig Wissel S. Ilsanker voor T. Adams RB Leipzig
88' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor A. Haidara RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Union Berlin
Opstellingen Red Bull Leipzig - Union Berlin
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.