Nabeschouwing Augsburg - Union Berlin (2-0) || Bundesliga 2023/2024

Vrijdag 12 april 2024 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Augsburg het vrijdag 12 april 2024 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in WWK Arena in Augsburg.

Via de Augsburg - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Augsburg - Union Berlin (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Augsburg en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 2-0 overwinning voor Augsburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door Phillip Tietz, waarmee FC Augsburg met 1-0 de leiding nam. FC Augsburg vergrootte in de 81e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Sven Michel op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Augsburg.

LIVE Augsburg - Union Berlin 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Augsburg - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Rani Khedira FC Union Berlin
47' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Phillip Tietz FC Augsburg 1-0
62' Wissel FC Augsburg Wissel Pep Biel voor Rubén Vargas FC Augsburg
66' Wissel FC Union Berlin Wissel Janik Haberer voor Christopher Trimmel  FC Union Berlin
66' Wissel FC Union Berlin Wissel Kevin Volland voor Mikkel Kaufmann FC Union Berlin
73' Wissel FC Augsburg Wissel Sven Michel voor Arne Engels FC Augsburg
73' Wissel FC Augsburg Wissel Patric Pfeiffer voor Phillip Tietz FC Augsburg
75' Wissel FC Union Berlin Wissel Chris Bedia voor Benedict Hollerbach FC Union Berlin
75' Wissel FC Union Berlin Wissel Aïssa Laïdouni voor Rani Khedira FC Union Berlin
79' Wissel FC Augsburg Wissel Mert Kömür voor Maximilian Bauer FC Augsburg
81' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Sven Michel met assist van Arne Maier FC Augsburg 2-0
82' Sven Michel FC Augsburg
92' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Tim Breithaupt FC Augsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Augsburg - Union Berlin
Opstellingen Augsburg - Union Berlin
De opstellingen van Augsburg en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Augsburg gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Augsburg - Union Berlin

Augsburg en Union Berlin treffen elkaar in de 29e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Augsburg en Union Berlin in de Bundesliga vond plaats op 25 november 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 9 duels tussen beide ploegen is Augsburg favoriet. De thuisploeg wist 4 keer te winnen, terwijl Union Berlin slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Augsburg 4
Winst Union Berlin 1
Totaal 9

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Augsburg op een 7e positie staat, terwijl we Union Berlin terugvinden op de 13e plaats.