Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (1-1) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 21 april 2024 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het zondag 21 april 2024 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen (1-1)

De Bundesliga 2023/2024 wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 81e minuut door Niclas Füllkrug, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Lange tijd leek het erop dat Bayer 04 Leverkusen het duel zou gaan verliezen, tot laat in de wedstrijd. In de 97e minuut was het namelijk Josip Stanisic die toch nog de gelijkmaker wist te maken en de stand hiermee op 1-1 zette.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

LIVE Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

28' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Nathan Tella Bayer 04 Leverkusen
37' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Ian Maatsen Borussia Dortmund
47' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Emre Can  Borussia Dortmund
48' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marius Wolf voor Ian Maatsen Borussia Dortmund
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel Felix Nmecha voor Emre Can  Borussia Dortmund
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marco Reus voor Jadon Sancho Borussia Dortmund
70' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Florian Wirtz voor Nathan Tella Bayer 04 Leverkusen
81' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Niclas Füllkrug met assist van Marcel Sabitzer  Borussia Dortmund 1-0
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Duranville voor Jonas Hofmann Borussia Dortmund
83' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Victor Boniface  voor Jamie Bynoe-Gittens Bayer 04 Leverkusen
83' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel Salih Özcan voor Julian Brandt Bayer 04 Leverkusen
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel Patrik Schick voor Piero Hincapié Borussia Dortmund
88' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor Jeremie Frimpong Borussia Dortmund
88' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Nico Schlotterbeck Bayer 04 Leverkusen
89' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor Victor Boniface  Bayer 04 Leverkusen
91' Granit Xhaka  Bayer 04 Leverkusen
97' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt Josip Stanisic met assist van Florian Wirtz Bayer 04 Leverkusen 1-1
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Opstellingen Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-5-1 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.