Nabeschouwing Borussia Dortmund - Mainz 05 (1-1) || Bundesliga 2023/2024

Dinsdag 19 december 2023 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Borussia Dortmund het dinsdag 19 december 2023 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Mainz 05 (1-1)

De Bundesliga 2023/2024 wedstrijd tussen Borussia Dortmund en Mainz 05 geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 29e minuut door Julian Brandt, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. FSV Mainz 05 kwam na 43 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Sepp van den Berg, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Borussia Dortmund - Mainz 05 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

29' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Julian Brandt Borussia Dortmund 1-0
39' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Stefan Bell FSV Mainz 05
43' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Sepp van den Berg met assist van Phillipp Mwene FSV Mainz 05 1-1
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel Niklas Süle voor Mats Hummels Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Samuel Bamba voor Jamie Bynoe-Gittens Borussia Dortmund
63' Wissel Borussia Dortmund Wissel Sébastien Haller voor Niclas Füllkrug Borussia Dortmund
69' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Matondo-Merveille Papela voor Brajan Gruda FSV Mainz 05
69' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Jonathan Burkardt voor Marco Richter FSV Mainz 05
72' Wissel Borussia Dortmund Wissel Giovanni Reyna voor Nico Schlotterbeck Borussia Dortmund
81' Wissel Borussia Dortmund Wissel Marius Wolf voor Thomas Meunier Borussia Dortmund
85' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Jonathan Burkardt FSV Mainz 05
90' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Tom Krauß FSV Mainz 05
91' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Danny da Costa voor Silvan Widmer FSV Mainz 05
92' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Aymen Barkok voor Karim Onisiwo FSV Mainz 05
92' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Aymen Barkok FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Mainz 05
Opstellingen Borussia Dortmund - Mainz 05
De opstellingen van Borussia Dortmund en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.