Nabeschouwing Borussia M'gladbach - Bochum (5-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Borussia M'gladbach het zaterdag 24 februari 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bochum. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion im Borussia-Park in Mönchengladbach.

Via de Borussia M'gladbach - Bochum live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia M'gladbach - Bochum (5-2)

Het Bundesliga duel tussen Borussia M'gladbach en Bochum is onder leiding van scheidsrechter Frank Willenborg geëindigd in een 5-2 overwinning voor Borussia M'gladbach. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 28e minuut door Nathan NGoumou, waarmee Borussia Mönchengladbach met 1-0 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 35e minuut voor dat Borussia Mönchengladbach via Julian Weigl op 2-0 kwam te staan. In de 72e minuut volgde een derde treffer van Borussia Mönchengladbach, waarmee Rocco Reitz zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 75 minuten deed Philipp Hofmann iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van VfL Bochum 1848 werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 78e minuut nadat Jordan Siebatcheu namens Borussia Mönchengladbach de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 87e minuut was het Keven Schlotterbeck van VfL Bochum 1848 wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 4-2 scoorde. Namens Borussia Mönchengladbach mocht Franck Honorat in de 96e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 5-2.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Frank Willenborg bij een 5-2 eindstand in het voordeel van Borussia M'gladbach.

LIVE Borussia M'gladbach - Bochum 5-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia M'gladbach - Bochum teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' VAR: Afgekeurd doelpunt Bernardo Afgekeurd doelpunt vanwege hands Bernardo VfL Bochum 1848
28' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt Nathan NGoumou met assist van Maximilian Wöber Borussia Mönchengladbach 1-0
30' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Erhan Mašović VfL Bochum 1848
35' Penalty Borussia Mönchengladbach Penalty Julian Weigl Borussia Mönchengladbach 2-0
44' VAR: Afgekeurd doelpunt Florian Neuhaus Afgekeurd doelpunt vanwege overtreding Florian Neuhaus Borussia Mönchengladbach
46' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Stefan Lainer Borussia Mönchengladbach
49' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Florian Neuhaus VfL Bochum 1848
49' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Manuel Riemann Borussia Mönchengladbach
49' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Kevin Stöger VfL Bochum 1848
58' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Lukas Daschner voor Moritz-Broni Kwarteng VfL Bochum 1848
58' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Philipp Förster voor Cristian Gamboa VfL Bochum 1848
64' Gele kaart VfL Bochum 1848 Gele kaart voor Keven Schlotterbeck VfL Bochum 1848
67' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Franck Honorat voor Robin Hack Borussia Mönchengladbach
67' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Rocco Reitz voor Florian Neuhaus Borussia Mönchengladbach
69' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Philipp Hofmann voor Erhan Mašović VfL Bochum 1848
69' Wissel VfL Bochum 1848 Wissel Gonçalo Paciência voor Moritz Broschinski VfL Bochum 1848
72' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt Rocco Reitz met assist van Nathan NGoumou Borussia Mönchengladbach 3-0
75' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Philipp Hofmann met assist van Gonçalo Paciência VfL Bochum 1848 3-1
78' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt Jordan Siebatcheu met assist van Franck Honorat Borussia Mönchengladbach 4-1
82' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Christoph Kramer voor Nathan NGoumou Borussia Mönchengladbach
87' Doelpunt VfL Bochum 1848 Doelpunt Keven Schlotterbeck met assist van Matúš Bero VfL Bochum 1848 4-2
88' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Tony Jantschke voor Jordan Siebatcheu Borussia Mönchengladbach
89' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Patrick Herrmann voor Stefan Lainer Borussia Mönchengladbach
96' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt Franck Honorat Borussia Mönchengladbach 5-2
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia M'gladbach - Bochum
Opstellingen Borussia M'gladbach - Bochum
De opstellingen van Borussia M'gladbach en Bochum zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia M'gladbach gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bochum zal beginnen in een 4-5-1 opstelling.
Coach Gerardo Seoane
Voorbeschouwing Borussia M'gladbach - Bochum

Borussia M'gladbach en Bochum treffen elkaar in de 23e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Frank Willenborg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia M'gladbach en Bochum in de Bundesliga vond plaats op 30 september 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Borussia M'gladbach. Op basis van de afgelopen 11 duels tussen beide teams is Bochum favoriet. 5 keer wist de ploeg van Borussia M'gladbach te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Borussia M'gladbach. 3 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Borussia M'gladbach 3
Winst Bochum 5
Totaal 11

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia M'gladbach op een 15e positie staat, terwijl we Bochum terugvinden op de 11e plaats.