Nabeschouwing Darmstadt 98 - Wolfsburg (0-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 16 december 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Darmstadt 98 het zaterdag 16 december 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Wolfsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Merck-Stadion am Böllenfalltor in Darmstadt.

Via de Darmstadt 98 - Wolfsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Darmstadt 98 - Wolfsburg (0-1)

Het Bundesliga duel tussen Darmstadt 98 en Wolfsburg is onder leiding van scheidsrechter Robert Hartmann geëindigd in een 0-1 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste opvallende moment in de wedstrijd was een rode kaart voor Maxence Lacroix in de 27e minuut, waardoor VfL Wolfsburg met een man minder kwam te staan. De eerste goal viel pas in de tweede helft, na 63 minuten was het Lovro Majer die VfL Wolfsburg op een 0-1 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Wolfsburg uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Darmstadt 98 - Wolfsburg 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Darmstadt 98 - Wolfsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

27' Rode kaart VfL Wolfsburg Rode kaart voor Maxence Lacroix VfL Wolfsburg
28' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Niko Kovač VfL Wolfsburg
63' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Lovro Majer met assist van Jonas Wind VfL Wolfsburg 0-1
69' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Mathias Honsak Darmstadt 98
75' Wissel Darmstadt 98 Wissel Matthias Bader voor Mathias Honsak Darmstadt 98
75' Wissel Darmstadt 98 Wissel Frank Ronstadt voor Christoph Klarer Darmstadt 98
75' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabio Torsiello voor Clemens Riedel Darmstadt 98
84' Wissel Darmstadt 98 Wissel Tobias Kempe voor Fabian Schnellhardt Darmstadt 98
84' Wissel Darmstadt 98 Wissel Matej Maglica voor Thomas Isherwood Darmstadt 98
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Jakub Kamiński voor Lovro Majer VfL Wolfsburg
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Kevin Paredes voor Yannick Gerhardt VfL Wolfsburg
95' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Kofi Jeremy Amoako voor Mattias Svanberg VfL Wolfsburg
96' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Cédric Zesiger voor Ridle Baku VfL Wolfsburg
96' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Klaus Gjasula Darmstadt 98
Video hoogtepunten en samenvatting Darmstadt 98 - Wolfsburg
Opstellingen Darmstadt 98 - Wolfsburg
De opstellingen van Darmstadt 98 en Wolfsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Darmstadt 98 gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Wolfsburg zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Torsten Lieberknecht
Coach Niko Kovač
Voorbeschouwing Darmstadt 98 - Wolfsburg

Darmstadt 98 en Wolfsburg treffen elkaar in de 15e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Hartmann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Darmstadt 98 en Wolfsburg in de Bundesliga vond plaats op 18 maart 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolfsburg. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Wolfsburg favoriet. 2 keer wist de ploeg van Darmstadt 98 te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Darmstadt 98. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Darmstadt 98 1
Winst Wolfsburg 2
Totaal 4

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Darmstadt 98 op een 18e positie staat, terwijl we Wolfsburg terugvinden op de 11e plaats.