Nabeschouwing Freiburg - Borussia Dortmund (2-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 21 augustus 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Freiburg het zaterdag 21 augustus 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa Park Stadium in Freiburg.

Via de Freiburg - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Borussia Dortmund (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Robert Schröder geëindigd in een 2-1 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door V. Grifo, waarmee SC Freiburg met 1-0 de leiding nam. SC Freiburg vergrootte in de 53e minuut de voorsprong nadat het via een goal van R. Sallai op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van Y. Keitel zorgde ervoor dat Borussia Dortmund in de 59e minuut op 2-1 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Robert Schröder, waardoor Freiburg dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Freiburg - Borussia Dortmund 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt V. Grifo SC Freiburg 1-0
19' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor D. Malen Borussia Dortmund
34' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Dahoud Borussia Dortmund
38' Wissel Borussia Dortmund Wissel R. Guerreiro voor N. Schulz Borussia Dortmund
53' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt R. Sallai met assist van L. Holer SC Freiburg 2-0
59' Eigen doelpunt Borussia Dortmund Eigen doelpunt Y. Keitel Borussia Dortmund 2-1
61' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Akanji Borussia Dortmund
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor G. Reyna Borussia Dortmund
71' Wissel SC Freiburg Wissel K. Schade voor R. Sallai SC Freiburg
71' Wissel SC Freiburg Wissel J. Haberer voor Jeong Woo-Yeong SC Freiburg
71' Wissel SC Freiburg Wissel E. Demirovic voor L. Holer SC Freiburg
76' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor D. Malen Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor F. Passlack Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Hummels voor A. Witsel Borussia Dortmund
84' Wissel SC Freiburg Wissel L. Kubler voor V. Grifo SC Freiburg
86' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor E. Demirovic SC Freiburg
86' Wissel SC Freiburg Wissel M. Eggestein voor Y. Keitel SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Borussia Dortmund
Opstellingen Freiburg - Borussia Dortmund
De opstellingen van Freiburg en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-3-1-2 opstelling.