Nabeschouwing Freiburg - Mainz 05 (1-1) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 21 april 2024 - 19:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Freiburg het zondag 21 april 2024 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa Park Stadium in Freiburg.

Via de Freiburg - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Mainz 05 (1-1)

De Bundesliga 2023/2024 wedstrijd tussen Freiburg en Mainz 05 geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 en daar zou in de tweede helft geen verandering meer in komen.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door Michael Gregoritsch, waarmee SC Freiburg met 1-0 de leiding nam. FSV Mainz 05 kwam na 40 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van Jonathan Burkardt, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met dezelfde stand die na 45 minuten al op het scorebord stond: 1-1.

LIVE Freiburg - Mainz 05 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Michael Gregoritsch met assist van Ritsu Doan SC Freiburg 1-0
31' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lukas Kübler SC Freiburg
35' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Jae-sung Lee FSV Mainz 05
40' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt Jonathan Burkardt met assist van Anthony Caci FSV Mainz 05 1-1
42' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Nicolas Höfler SC Freiburg
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Tom Krauß voor Leandro Barreiro FSV Mainz 05
56' Wissel SC Freiburg Wissel Merlin Röhl voor Vincenzo Grifo SC Freiburg
56' Wissel SC Freiburg Wissel Jordy Makengo voor Christian Günter  SC Freiburg
62' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Tom Krauß FSV Mainz 05
70' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Lucas Höler SC Freiburg
71' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Anthony Caci FSV Mainz 05
73' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Karim Onisiwo voor Brajan Gruda FSV Mainz 05
85' Wissel SC Freiburg Wissel Junior Adamu voor Lucas Höler SC Freiburg
85' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Sepp van den Berg FSV Mainz 05
86' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Silvan Widmer voor Anthony Caci FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Mainz 05
Opstellingen Freiburg - Mainz 05
De opstellingen van Freiburg en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Christian Streich
Coach Bo Henriksen
Voorbeschouwing Freiburg - Mainz 05

Freiburg en Mainz 05 treffen elkaar in de 30e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Marco Fritz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Freiburg en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 3 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Freiburg. Op basis van de afgelopen 27 duels tussen beide teams is Mainz 05 favoriet. 12 keer wist de ploeg van Freiburg te winnen, tegenover 8 winstpartijen voor Freiburg. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Freiburg 8
Winst Mainz 05 12
Gelijkspel 7
Totaal 27

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Freiburg op een 9e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 16e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is sneeuw.